Recepty: Tradiční italské lasagne

Lasagne jsou oblíbenou italskou pochoutkou. Zkuste si je připravit doma podle našeho receptu a uvidíte, že si je vaše rodina zamiluje.

Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne (Zdroj: archiv redakce)

INGREDIENCE:

12ks plátky lasagní (těstoviny na lasagne)

Boloňská omáčka:
1,5 dcl olivového oleje extra virgin
zelenina na základ (cibule, mrkev)
250 g rajčat
800g mletého hovězího masa
2 dcl červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku
1L vlažné vody
1 lžíce bazalky
muškátový oříšek
sůl, pepř

Sýrová omáčka (bešamel):
100g másla
100g hladké mouky
1L mléka
muškátový oříšek
sůl
250 g tvrdého sýra (Čedar, Eidam), nastrouhaný

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne

POSTUP PŘÍPRAVY:

Postup na přípravu Boloňské omáčky:
Na pánvi s olivovým olejem opečeme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme maso a podlijeme červeným vínem. V litru vlažné vody rozmícháme rajčatový protlak a zalijeme jím masovou směs. Dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a bazalkou. Promícháme a necháme vařit.

Postup na přípravu sýrové omáčky (bešamel):
V hrnci rozpustíme máslo a postupně přisypáváme mouku. Ohřáté mléko pomalu přiléváme do hrnce s máslem a moukou, přidáme sůl a muškátový ořech, rozmícháme ho dohladka. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.

Postup na přípravu lasagní
Plátky lasagní musíme spařit ve vroucí (osolené) vodě s trochou oleje, pak zchladit ve studené vodě. Do zapékací misky přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak plátek těstoviny, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky.
Množství: pro 6 osoby
Doba přípravy: 90 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: chefinyourpocket.it

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne
Recepty: Tradiční italské lasagne

Publikováno: 20.03.2021

Mohlo by vás dále zajímat

Výsev naťové petržele

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Výsev naťové petržele

Sumec v asijské kuchyni

Pokud rádi experimentujete a zkoušíte nová jídla, máme pro Vás tip. V následující reportáži se dozvíte, jak v asijské kuchyni upravují sumce.

Japonské speciality

Na japonské jídlo je dnes možné si zajít do restaurace. My Vám však přinášíme návod pro přípravu malé ochutnávky přímo u Vás doma.

Zapečený lilek se sýrovou omáčkou

Dnes si v rámci naší soutěže připravíme neobyčejnou zeleninu. Budeme vařit zapečený lilek se sýrovou omáčkou.

Zelný závitek s nádivkou a houbovou omáčkou

V rámci naší soutěže budeme vařit s paní Jitkou Daleckou. Uvaří nám zelný závitek s nádivkou a houbovou omáčkou.

ČTĚTE DÁLE

Upečte si bábovku, která vás uchvátí nejen chutí, ale i svým žirafím vzhledem
Upečte si bábovku, která vás uchvátí nejen chutí, ale i svým žirafím vzhledem

Recepty

Úžasná bábovka s žirafími flíčky omámí celou rodinu svou neodolatelnou chutí a navíc potěší naše děti vzhledem. Jak na takovou bábovku?

Připravte si sýrové tajemství. Co schovává listový kabátek?
Připravte si sýrové tajemství. Co schovává listový kabátek?

Recepty

Listové těsto dokáže schovat hermelín i mozzarellu. Zapečený sýr je unikátní nápad, jak si pochutnat a nemít špatné svědomí z hřešení.

Pravé čevapčiči potřebuje voňavé koření a sklenici minerálky
Pravé čevapčiči potřebuje voňavé koření a sklenici minerálky

Recepty

Balkánská specialita jménem čevapčiči podle originálního předpisu starého několik století je neodolatelná lahůdka, která nejlépe chutná připravená na grilu.

Chutný recept na erteple
Chutný recept na erteple

Recepty

Jistě znáte mnoho různých receptů z brambor. Náš recept na vařené brambory není složitý na přípravu. Hodí se k obědu i večeři a je vhodný pro celou rodinu.

Vyzkoušejte osvědčený a chutný recept na kuskus s mákem
Vyzkoušejte osvědčený a chutný recept na kuskus s mákem

Recepty

Máte rádi kuskus? Tak to jistě znáte mnoho skvělých receptů. Kuskus s mákem je chutná úprava nasladko a je vhodný nejen pro vás, ale i pro vaše ratolesti.

Pečená domácí tlačenka je opravdovým zázrakem
Pečená domácí tlačenka je opravdovým zázrakem

Recepty

Jedním z hlavních produktů každé zabíjačky je tlačenka. Jedná se o tradiční výrobek, který miluje snad každý z nás. Jak vypadá taková výroba tlačenky?

Pochutnejte si na domácích sýrových krekrech z pouhých 3 surovin
Pochutnejte si na domácích sýrových krekrech z pouhých 3 surovin

Recepty

Slané krekry nesmí chybět na žádné párty, ale připravit si je můžete i na svačinku. K jejich výrobě vám budou stačit jen 3 suroviny a libovolné koření.

Vyzkoušejte játra tak, jak je měly rády naše prababičky
Vyzkoušejte játra tak, jak je měly rády naše prababičky

Recepty

Vepřová játra chutnají skvěle také jako řízek připravený v klasickém trojobalu, pokapaný čerstvým citronem a třeba s vynikajícím bramborovým salátem.

Připravte si dva oblíbené pokrmy v jednom – tortilly ala tousty nikdy nezklamou
Připravte si dva oblíbené pokrmy v jednom – tortilly ala tousty nikdy nezklamou

Recepty

Máte rádi tortilly i tousty? Pak je neváhejte spojit do jednoho lahodného jídla, které si navíc můžete připravit se svými oblíbenými ingrediencemi. Jak na to?

Maková dobrota, kterou si zamilujete
Maková dobrota, kterou si zamilujete

Recepty

Makový koláč je sám o sobě výborný, ale když ho vylepšíte ještě dalšími netradičními ingrediencemi, stane se z něj prvotřídní lahůdka vhodná i na slavnostní stůl.

Vyrobte si poctivé domácí špekáčky
Vyrobte si poctivé domácí špekáčky

Recepty

Víte, co obnáší výroba domácích uzenin? Do poctivých domácích špekáčků se se správným vybavením můžete pustit klidně sami, poradíme vám, jak na to.

I pejsek s kočičkou věděli, že mrkev do dortu patří!
I pejsek s kočičkou věděli, že mrkev do dortu patří!

Recepty

Ještě jste nevyzkoušeli mrkvový dort? Takhle zdravá a zároveň velmi chutná a vláčná pochoutka se smetanovou polevou by na vašem stole určitě neměla chybět.