Recepty – středomořská bramborová omeleta

Jednoduchý recept na chutnou večeři, kterou bez problémů zvládnete připravit v pracovním týdnu.

INGREDIENCE:

4 větší brambory
1 brokolice
1 lžíce másla
1 lžička oleje
1 cibule
sůl, mletý pepř
špetka muškátového oříšku
špetka mletého kmínu
6 vajec
1 dl mléka
50 g sýra (gouda, eidam)
1 – 2 lžíce usekané petrželky

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Omytou brokolici rozebereme na růžičky a vložíme do osolené vroucí vody. Povaříme asi 2 minuty, pak brokolici slijeme, zchladíme, poté překrojíme na hrubší kousky.

2. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky.
Ve větší a hlubší pánvi rozehřejeme máslo a olej, vsypeme jemně nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.

3. Přidáme brokolici, plátky brambor, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem a kmínem, promícháme a chvíli společně opékáme a prohřejeme.

4. Poté obsah pánve zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem nebo smetanou, solí, nahrubo nastrouhaným sýrem a polovinou petrželky.

5. Pečeme na mírném ohni, dokud vejce zespodu nezpevní. Pak pánev přendáme do trouby pod rozpálený gril a asi 2 minuty dopečeme, anebo omeletu obrátíme pomocí většího talíře tak, že talířem přiklopíme pánev, kterou rychle obrátíme dnem vzhůru.

6. Z talíře pak obracenou omeletu necháme sklouznout zpět na pánev a dopečeme ji.
Omeletu necháme pak chvíli odpočinout, aby se zpevnila, a potom ji krájíme na jednotlivé porce a sypeme zbylou čerstvou petrželkou.

Množství: pro 2 osoby
Doba přípravy: 20 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie

 

9.1.2011 4:36

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist