INGREDIENCE:
• 50 g oloupaných lískových ořechů
• 3 bílky
• 140 g cukru krupice
• 75 g hořké čokolády, nasekané
• 180 ml smetany
• 1 lžička moučkového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Zahřejte troubu na 100C
2. Připravte si 2 plechy s nepřilnavým pečícím papírem.
3. Dejte ořechy do kuchyňského robota a do jemna nasekejte.
4. V čisté misce rozšleháme bílky a přidáme cukr a šleháme dál, dokud se nám nevytvoří hustá lesklá sněhová hmota.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
5. Pomocí lžičky vytvoříme asi 24 malých pusinek a dáme je na pečící papír. Pečeme asi 1 hodinu do křupava. Po hodině je vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
6. Čokoládu nechte rozpustit v misce v hrnci s mírně vroucí vodou (nebo v mikrovlnné troubě).
7. Ponořte plochou stranu každé pusinky do čokolády a pak obalte lískovými oříšky. Položte pusinky zpět na pečící papír, (čokoláda stranou nahoru!).
8. Ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem do zahuštění, pak použijte krém na slepení pusinek dohromady.
Množství: pro 4 osoby (násobte množstvím mlsných jazýčků ????
Doba přípravy: 90 min
Přejeme Dobrou chuť!
Další recepty
Foto: tastygorgeous.com, mandysmunchies.blogspot.com