Recepty: Hrachová polévka

Hrachovou polévku můžeme doplnit také na kousky nakrájenou a na oleji osmaženou uzeninou,na kolečka nakrájeným párkem, kousky uzeného masa, nasekanou petrželkou nebo pažitkou ap.

INGREDIENCE:

200 g hrachu
1 a 1/2 l vody
1 kostka masoxu
stroužek česneku
1 lžička majoránky
100 g kořenové zeleniny (může být i zmrazená)
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Hrách přebereme, aby v něm nezůstaly nečistoty, zalijeme studenou vodou a necháme do druhého dne máčet.

2. Před přípravou polévky hrách slijeme, zalijeme čistou vodou, přidáme zeleninu, přivedeme k varu a bez míchání uvaříme doměkka.

3. Uvařený hrách se zeleninou rozmixujeme, přidáme jíšku usmaženou z oleje a mouky, promícháme a společně vaříme. Polévku dochutíme masoxem, solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Ještě chvíli společně povaříme a hrachová polévka je hotová.

Dorty – inspirativní fotogalerie

4. Hrachovou polévku podáváme posypanou na kostičky nakrájeným a na troše tuku osmaženým chlebem.

Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 15 min

Dobrou chuť!

Další recepty

19.1.2011 12:02

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist