Recepty: Havajské kuřecí špízy

Spojení šťavnatých kousků kuřecího masa a sladkost ananasu vás jistě potěší. Za okamžik totiž vykouzlíte chutnou večeři a bude vás to stát jen velmi málo energie. A to se počítá!

INGREDIENCE:

3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce hnědého cukru
2 lžíce sherry
1 lžíce sezamového oleje
3 / 4 čajové lžičky mletého zázvoru
3 / 4 čajové lžičky česnekového prášku, nebo strouhaného česneku
8 kuřecích prs, nakrájíme na kousky o velikosti 5 cm
1 plechovka (550 g) kousky ananasu, odvodněné
špízy na kebab

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V mělké skleněné míse smíchejte sojovou omáčku s hnědým cukrem, sherry, sezamový olej, zázvor a česnek. Přidejte kuřecí maso s ananasem a dobře promíchejte s marinádou. Přikryjte a dejte do lednice nejméně na dobu 30 minut.

2. Předehřejte gril na střední teplotu.

3. Lehce namažte olejem rošt (můžete grilovat i na domácím grilu). Napíchejte kuřecí kousky na špízy, střídavě s kousky ananasu. Grilujte 15 až 20 minut, občas otáčejte.

Množství: pro 8 osob
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: tpox-proceedwithcaution.blogspot.com

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

13.1.2012 12:28
Více o tématu: kuřecí špízyšpízy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist