Recepty – koprová omáčka s tvarohovými knedlíčky

Poctivý recept, ověřený mnoha generacemi – jenom zkrátka opět trochu jinak. Sami posoudíte, jak lahodně chutnají tvarohové knedlíčky k jemné koprové omáčce…

INGREDIENCE:

Omáčka:
1/4 l šlehačky nebo smetany
máslo
2 lžíce hladké mouky
1/4 l vody
2 lžíce octa
3 lžíce cukru
nasekaný svazek kopru

Knedlíčky:
250 g měkkého tvarohu
1 vajíčko
4 vrchovaté lžíce hrubé mouky
špetka soli

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Na rozpuštěné máslo přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme studenou vodou a asi 10 minut povaříme.

2. Pak přidáme ocet, cukr, sůl a nadrobno nasekaný kopr.

3. Nakonec přilijeme smetanu a necháme ještě přejít varem.

4. Podle chuti pak omáčku přisolíme nebo přikyselíme.

5. Do většího hrnce dáme vařit vodu. Tvaroh, mouku, vejce a sůl spojíme na vále posypaném moukou.

6. Pomoučenýma rukama tvarujeme menší válečky.

7. Knedlíčky vkládáme do hrnce s vařící vodou a necháme je asi 5 minut povařit a pak podáváme.

Dorty – inspirativní fotogalerie

Tip:
K omáčce s tvarohovými knedlíčky můžeme podávat též vejce natvrdo, případně vařené hovězí maso.

Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 30 min

Dobrou chuť!

Další recepty

9.1.2011 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist