Hovězí maso opečeme na tuku a zalijeme směsí Fix nadivoko Chef rozmíchanou ve studené vodě. Za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, výpek dolijeme vodou nebo vývarem a podle potřeby zahustíme. Na fólii dáme spařené plátky mrkve, které pomažeme bramborovou kaší a rozmačkaným uvařeným celerem. Roládu zabalíme tak, aby byl uprostřed zelený chřest.
Bramborový špekový knedlík
Směs na Bramborové těsto nasypeme do mísy, přidáme vodu, vejce, nakrájenou a nasucho opečenou veku a orestované kostky uzeného masa s pórkem. Společně zamícháme a necháme asi 5 minut odpočinout. Z těsta tvoříme libovolné tvary knedlíků, které uvaříme v konvektomatu v páře.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
Suroviny:
1kg zadního hovězího
82g směsi Nestelé „Cheff fix nadivoko“
1l vody a stejné tuku na opečení masa
100g mrkve
50g řapíkatého celeru
30g mangoldy
100g zeleného chřestu
Dorty – inspirativní fotogalerie
Suroviny na přípravu knedlíků:
450 g bramborového těsta Maggi,
jedno vejce
0,6l vody
150g veky
150g libového uzeného masa
50g půrku
Další recepty
materiál a foto Nestlé Professional