Zahradní pokoj v Edinburghu – spojení interiéru s přírodou

Stále častější jsou požadavky majitelů domů, na propojení jejich příbytků s vnějším prostředím domu. Designéři a architekti se vždy musejí nejprve zamyslet nad propojením zahrady s přilehlými místnostmi tak, aby interiérové prvky navazovaly s těmi exteriérovými. V případě zachování stejného poměru velikostí všech prostorů jsou na správné cestě k vytvoření požadovaného efektu.

Ideální je, když plány domu vznikají zároveň s plánováním zahrady. Většina lidí však začne zahradu plánovat až v momentě, kdy jsou práce na interiéru již dokončeny. A to může být problém. Nestalo se tak ale v případě zahradního pokoje majitelů z Edinburghu, který přesně splňuje představy vlastníků přesto, že byl vytvořen až dodatečně.

Zahradní projekt pokoje je možné spatřit v Edinburghu, v domě, který byl na žádost majitele prodloužen o jednu místnost směrem do zahrady. Majitelé pociťovali potřebu zvětšit obytnou plochu svého bytu a tento projekt splnil všechna jejich očekávání. Projekt byl svěřen zadavatelem skupině tvůrců sjednocených pod Capital A Architecture.

Velká fotogalerie moderních interiérů

Na celou přístavbu k domu majitel vyčlenil částku do 30 tisíc liber, kterou se podařilo dodržet. Tento zahradní pokoj poskytuje díky dvěma proskleným stěnám ničím nerušený výhled do okolní zahrady. Celá konstrukce má ocelový rám, sklo místo stěn. Místnost se rozkládá na 4,5 m2. Díky přesahu střešní části se jeví celý prostor jako daleko větší. Střešní okno v zahradní místnosti dává vzdušnost celé místnosti. Vkusné zařízení, které je vhodně rozmístěné poskytuje jeho majitelům inspirující místo k relaxaci, čtení a pozorování okolí.

Dá se říct, že je jakousi obdobou zimní zahrady, která však spíše působí dojmem klasického obývacího pokoje, který prozařuje denní světlo přicházející do místnosti z celých dvou stěn. Zvláště na podzim přináší výhled z tohoto pokoje doslova okouzlující scenérie, když se díky měnícím se barvám listí mění i každodenní výhled.

Majitelé se tak mohou těšit pohledem na svou zahradu za jakéhokoli počasí, těší se svojí zahradou i zevnitř. Venkovní prostor zahrady upravili tak, aby vypadal dobře i při pohledu zevnitř, a to ze všech úhlů místnosti. Nádherný vzdušný pokoj splnil všechna očekávání majitelů a navíc se podařilo dodržet poměrně přísný rozpočet, který byl na jeho stavbu vyčleněn.

Text: Zuzana Bohdalová
Foto: freshome.com 

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist