Vaření v mikrovlnce: filé z mořského jazyka s krevetovou omáčkou

Mikrovlnná trouba je pro mnohé příznivce kulinářského umění často něčím, co vlastně nedovede být kvalitním nástrojem na přípravu pokrmů, potažmo pak lahůdek a delikates. Mikrovlnná trouba je „nouzovka“ na ohřívání polotovarů a ty by mnohý gurmán do úst nevložil. Ale zkuste vzít mikrovlnku na milost a zkusit třeba filé z mořského jazyka s krevetovou omáčkou a to vše za necelých 10 minut. A budete potřebovat jen jedno jediné: mikrovlnnou troubu.

Kromě mikrovlnné trouby je potřeba nachystat samotné maso, tedy např. přímo filety z mořského jazyka (4 ks pro 4 porce),  100 g krevet, dále ¼ kg krevetového nebo krabího másla, stejné množství mouky, půl deci kvalitního bílého vína, půl deci smateny, jedno rajče zbavené tenké slupky, polévkovou lžíci citrónové šťávy, ¼ l vody, trochu natě jarní cibulky (cca 50 g), sůl a pepř.

Postup přípravy

Filé z mořského jazyku pokapeme citrónovou šťávou, mírně osolíme, případně opepříme čerstvým mletým pepřem a vložíme do hlubší mísy. Krabí či krevetové máslo smícháme s moukou tak, abychom neutřeli pastu, ale aby se nám vytvořily hrudky – vločky a těmi posypeme, poklademe jimi filety, polijeme bílým vínem, přidáme vodu, smetanu, vyloupané krevety, nať  jarní cibulky a rajče, které před tím pokrájíme na kostičky. Všechno jemně smícháme, přikryjeme pokličkou a vložíme  do mikrovlnky na 8 minut ( 900 W). Pokrm tedy budeme dusit. Po té file vyjmeme a ze zbytku v míse umícháme omáčku, dochutíme solí a pepřem, přidáme opravdu jen špetku cukru a touto omáčkou pak file polijeme.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Podáváme jako předkrm a nebo lehkou večeři s bagetou, případně s opečenou bagetou a nebo můžete zkusit např. toskánský chléb. Je možné k pokrmu podávat také vařené těstoviny (bez česneku).

Další recepty

Red.
Foto: Mielle

Dorty – inspirativní fotogalerie

13.2.2009 12:02
Více o tématu: mikrovlnné troubytrouba

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist