Vánoční recepty: Perníčky

Budete letos péct, nebo jste se rozhodli, že si tentokrát cukroví objednáte z oblíbené pekárny? Ať už je to jakkoliv, perníčky by na vánočním stole rozhodně neměly chybět a co je hlavní, při jejich zdobení zabavíte i děti.

129552-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

Rozpuštěné máslo, na vymazání
250g másla
200g (1 šálek) hnědého cukru
250ml (1 šálek) medu nebo javorového sirupu
2 žloutky
750g (5 šálků) hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
1 1/2 lžíce mletého zázvoru
500g bílé fondánové polevy

Dorty – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme 2 plechy rozpuštěným máslem.

2. Pomocí elektrického šlehače v míse smícháme společně máslo, cukr, med nebo sirup a žloutky. Přidáme mouku, jedlou sodu a zázvor, vše smícháme dohromady.

3.Pomocí rukou propracujeme těsto. Těsto rozdělíme do 4 částí. Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 až 4 mm. Stejně opakujeme se zbývajícícím těstem. Pomocí vykrajovátka o průměru 7cm vykrájíme perníkové sušenky. V každé sušence vykrojíme pomocí vykrajovátka o průměru asi 4cm kolečko (mimo střed). Takto vykrojené perníčky přesuneme na plech (nezapomeňte na důkladné mezery, jinak se vám perníčky spečou).

Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie

4. Pečeme v předehřáté troubě na 180° C přibližně 10 minut.

5. Perníčky po vychladnutí zdobíme bílou fondánovou polevou.
 
Množství: 62 kousku cukroví
Doba přípravy: 70 min

Dobrou chut!

Foto: taste.com.au

7.12.2012 1:08

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist