Soutěže grilovacích týmů se uskuteční stejně jako v loňském roce na prostranstvích před hypermarkety Globus. Grilmánie se skládá ze čtyř disciplín a soutěžní týmy si tak vyzkoušejí nejen grilování masa a uzenin, ale například i tvorbu dezertu. Tým má za úkol grilovat na obou typech připravených grilů a to tedy dvakrát na kotlovém grilu s pomocí uhlí a stejně tak dvakrát na plynovém grilu. Vítěz české Grilmánie získá kromě dalších cen také zájezd na 8. mistrovství světa v grilování, které se koná 20. až 23.7. 2006 v Polské Wroclawi.
Po loňské Grilmánii zájem o akci výrazně stoupl
V každém z jedenácti soutěžních kol se utká vždy deset nominovaných týmů z daného regionu a vítěz kola pak postoupí do finále, které se letos uskuteční 24. června v Praze. „Po loňském, pilotním ročníku Grilmánie, zájem lidí o tuto akci výrazně stoupl. Přihlásilo se nám také podstatně více týmů, nominace deseti z nich, které se utkají v každém kole, byla tedy letos podstatně náročnější,“ říká Boris Malý, vedoucí marketingu společnosti Globus.
Velká inspirativní galerie grilů
Hodnocení jednotlivých týmů v soutěži bude provádět desetičlenná porota složená z odborníků společnosti Globus, z partnerských společností a mediálně známých osobností. Předsedou poroty je herec a moderátor Martin Zounar. Součástí všech soutěžních kol bude i letos doprovodný kulturní program a přirozeně také ochutnávka grilovaných pokrmů.
Termíny konání jednotlivých kol Globus Grilmánie 2006: