V historické budově v Římě najdete interiér zařízený v minimalistickém stylu

Nedaleko Piazza Navona, překrásného náměstí v italském Římě, které je lemováno barokními domy, byla zrekonstruována historická budova, kterou v 18. století navrhl známý italský architekt Carola Vannini. Podívejte se, jak skloubili staré s novým interiéroví designéři.

1_double-height1-1100x618.jpg Celá galerie 11 Zdroj: Foto: Stefano Pedretti

Vsadili na minimalismus

Překvapivé je, že designéři se při své práci evidentně neinspirovali rustikálními interiéry, ale sáhli po moderním a strohém minimalismu. Neznamená to však, že by nerespektovali jedinečnou atmosféru této vzácné budovy. Jen se pokusili skloubit komfort současného bydlení s impozantní krásou historické stavby. Ke zjemnění strohých linií nábytku a zároveň k prosvětlení interiéru designéři využili jedinečné schopnosti různých druhů osvětlení ve spolupráci s firmou Vibia.

Nad prostorem se vznáší lustr

Ve vznešeném prostoru s dvojitou výškou se vznáší pozoruhodný lustr. Je tvořený štíhlými kabely v černé barvě, které v jinak světlé místnosti vytvářejí síťovité spojení, měnící se e ve finále na klasický lustr. Jeho vzdušná, trojrozměrná silueta poskytuje nerušený výhled na osvětlené schodiště a originální fresku, která ji ohraničuje. Samotné schodnice jsou pak z boku nasvícené pásky LED.

Nad stolem jsou světla v tandemu

Futuristický model světel Wireflow Lineal neotřelým způsobem doplňuje tradiční dřevěný stůl s židlemi v jídelně. Je zavěšený po dvojicích, které jsou spojené malými svorkami. Síť subtilních kabelů podtrhuje geometrickou pravidelnost prostoru a současně koresponduje s tmavými tóny nástěnné mapy v pozadí.

Ve výklenku jsou svítící obdélníky

Na stěně, k níž se vystoupá po schodech je umístěna pozoruhodná instalace lampy SET. Skládá se obdélníkových kousků, které vytvářejí a zároveň odrážejí světlo, takže vrhá elegantní paprsky světla a stínu na prázdnou stěnu a nahrazuje případnou dekoraci. Zároveň zajímavě kontrastuje se zaobleným obloukem, pod níž se nachází a přitom svou hranatostí koresponduje se šikmým zábradlím na schodišti.

V ložnici je nasvícená jemná abstrakce

Hlavní ložnici v horním patře navrhl světoznámý japonský návrhář Ichiro Iwasaki. Pastelové barvy v místnosti jsou ozvláštněny abstraktní dekorací na skleněných dveřích, které právě speciální nasvícení dodává působivý romantický ráz.

10.9.2019 10:30 | autor: Ivana Kukalová

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist