Údržba zahradního grilu

Grilování je jednou z nejoblíbenějších činností a to nejen v letním období. Také rádi grilujete a připravujete různé kulinářské dobroty? Grilování je opravdu relaxace a zábava. Jen málo kdo ví, že jednou z důležitých věcí, která s ním souvisí, je údržba Vašeho grilu.

Grilování není jen o přípravě a vychutnávání pokrmu, ale vyžaduje větší množství času na přípravu a čistění grilu. Grily značky Weber jsou vysoce kvalitní a tudíž i údržba je značně zjednodušena oproti jiným grilům. Po každém použití by měl být gril uveden do původního stavu, tak aby byl připraven k dalšímu použití. Již při nákupu by měl zákazník uvažovat o tom, kolik času chce investovat údržby svého grilu.

Weber nabízí tři druhy grilů –  plynové, elektrické a kotlové grily na dřevěné uhlí. Záleží jen na zákazníkovi pro jaký typ se rozhodne.

Nejméně času na údržbu vyžaduje gril elektrický, Weber dodává na náš trh pouze jeden typ, ale ve třech barevných provedení ( stříbrná, černá a červená ) Jedná se o gril Q 140, lehký, malý gril, který uspokojí potřeby každého zákazníka. Bezproblémové odstranění tuku, velká samočisticí topná spirála, která je schována pod roštem z ušlechtilé oceli, sběrná hliníková miska pro odkapávající tuk. Všechny tyto přednosti, které Vám usnadní údržbu nabízí elektrický gril Weber Q 140.

Inspirativní zahrady a terasy – Velká fotogalerie

U plynových grilů má zákazník možnost výběru z velkého množství. Od malých grilů Q 100 a Q 200 přes střední Q 300 a Q 320 black line až po velké profesionální grily Spirit, Genesis a Summit. U malých a středních plynových grilu jsou hořáky vždy schovány pod masivní rošt z ušlechtile litiny, u velkých jsou hořáky zakryty flavorizery, jedná se o tzv. aroma-profily, které jsou smaltované nebo vyrobené z ušlechtilé oceli. Flavorizérové profily jsou doplněny speciálním trychtýřovitým dnem grilovací komory. Skapávající tuk je veden flavorizéry okolo hořáků do odkapávací misky, která je vždy umístěna pod grilovací komorou. Rošty, aroma-profily, trychtýřové dno i odkapávací misky se dají snadno umýt, můžete je vložit i do myčky na nádobí. Po každém grilovaní by mělo být vše vyčištěno, umyto a připraveno k dalšímu použití. Údržba plynových grilů není v žádném případě náročná, ale je potřebná.

Poslední typ grilu je kotlový gril na dřevěné uhlí. I v tomto případě nabízí Weber širokou škálu produktů. Od malých Smokey Joe Originál, Comact Kettle, One-Touch Originál a One-Touch Gold přes středně velké One-Touch Gold 57, Q Char 260 až po velké grily One-Touch Premium, One-Touch Pro Classic, One-Touch Deluxe a Ranch Grill. U těchto typů grilu je již údržba náročnější. Každý z těchto grilů obsahuje čistící hvězdici, která je na dně kotle a pomáhá pří údržbě a čištění. Při roštování padá veškerý odpad do hliníkového popelníku, který se dá snadno vyjmout a vysypat.

Pro údržbu všech grilů je potřeba mít to správné příslušenství. Grily Weber nabízí různé čističe, které Vám pomohou s odstraněním připáleného tuku z roštů, dna i víka grilu. Čistič naneseme na povrch grilu a necháme cca. 1 minutu působit. Po té odstraňte nečistoty houbou nebo speciálním kartáčem Weber. Po vyčištění vždy opláchněte horkou vodou. Tato údržba je u každého grilu nutná, prodloužíte tím životnost roštu a gril bude vypadat stále jako nový.

7.10.2009 12:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist