Stvořte si letní kuchyň a jídelnu

Stolování a vaření venku má své půvaby i minusy, ty druhé zejména v podobě nalétávajícího hmyzu a nějakého toho lístečku či drobné větvičky v pokrmu. Ale pokud máte možnost odstěhovat se v horkých dnech s vařením mimo dům nebo si prostřít venku k snídani, obědu a večeři, udělejte to. Pěkné zážitky převáží.

01_abimis_outdoor_01-1100x618.jpgCelá galerie 21 Zdroj: Eurocucina

Jistě většina z vás dobře zná grilování na zahradě s rodinou či hosty, ale vařit v regulérní letní kuchyni je přece jen trochu jiné. A jiný je i přístup k ní. Současná architektura stále víc usiluje o funkční propojení vnitřního a venkovního prostředí, které má přirozeně navázat na interiér a obohatit ho. I proto je v současné době tak módní návrat venkovních kuchyní, které mají sloužit plnohodnotně, ne jen k občasnému grilování. Zabývají se jimi proto seriózní značky a renomovaní architekti a designéři.

Modely v různém stylu

Společnost Abimis představila letos na Eurocucině mimo jiné venkovní kuchyň z nerezové oceli, která je, jak jsme u této značky zvyklí, převládajícím materiálem. Sestava se může přizpůsobit místu a prostředí, upraví se podle potřeby výška i hloubka pracovní desky a zapuštěného soklu. Má dost dvířek a zásuvek, kde udržíte nádobí a náčiní v čistotě, a sama se velmi dobře udržuje. Vybavuje se varnou deskou, grilem, fritézou apod.

Grassi Pietre navrhl Fuoco & Fiamme, kompaktní venkovní kuchyňský ostrov, kde je vše na dosah ruky. Nechybí velký pracovní povrch, gril, snack bar pro konzumaci a kamenný dřez integrovaný do konstrukce. Všechny materiály se vyznačují značnou odolností vůči atmosférickým vlivům.

Samuele Mazza si zase pro svoji venkovní kuchyňskou sestavu ve tvaru podkovy vypůjčil v roce 2016 duši bývalých venkovských kuchyní a nešetřil drahými detaily a lehce starosvětskou elegancí.

Jinou lehce extravagantní možností je například mobilní kuchyně Q-CINA, která nezapře inspiraci tradiční kulturou některých zemí, kde je samozřejmé vaření a prodávání jídla přímo na ulici.

Pokud vás venkovní kuchyně opravdu začíná zajímat, víc informací najdete zde.

Kde to jídlo sníme

Lehátka a malé přenosné stolky na tohle stačit nebudou, chceme-li stolovat venku, pořídíme si sice venkovní, ale pevnější nábytek s pohodlnými židlemi a stůl s trochu větší jídelní plochou. Současný trend velí nebarevnost, o tom už jsme psali. Barvu nám obstará sklo, porcelán, nádobí, a pokud by vám to bylo málo, není třeba si zoufat. Pořád existují země, kde si na barvy potrpí, a tudíž existuje i velmi barevný nábytek pro zahradu, jen vám ho nikdo neukáže v trendech, aby nepůsobil zpozdile. Ještě nějakou tu květinu, šikovné přisvětlení stolu i okolí a váš život venku může začít.

9.7.2018 10:23 | autor: Vladimíra Storchová

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist