Soutěžní rekonstrukce: Z půdního skladiště se stal podkrovní pokoj pro hosty

Především u starších rodinných domů často nebývá plně využit potenciál podkrovních prostor. To se však ve svém domě rozhodli změnit manželé Kopáčkovi a z málo využívané půdu, kde se během let nashromáždilo různé harampádí, společnými silami vytvořili útulný podkrovní pokoj pro své příležitostné návštěvy.

Dobrý den, zasílám fotografie do Vaší soutěže, rekonstruovali jsme půdní prostor, protože byl nevyužitým skladištěm a my jsme se rozhodli ho předělat na příjemný podkrovní pokoj, který využíváme především pro návštěvy, které zde mají soukromí a hezký výhled.

Bydlení v podkroví: inspirativní fotogalerie

 

První fotografie ukazuje jak prostor vypadal před rekonstrukcí, jak je dobře vidět, byl opravdu využit pouze na uložení právě nepotřebných věcí.

Marta%20Kopackova%202.jpg

Druhá fotografie ukazuje již započatou rekonstrukci, která začala osazením střešního okna a za použití sádrokartónu byly vytvořeny stěny, které zakryly střešní trámy. Škvárové cihly tvořící příčku byly nahozeny a zakryty pomocí palubek, které byly použity také na strop.

Marta%20Kopackova%203.jpg

Na podlaze rekonstruované půdy musel zůstat nosný trám, aby byl i on nějak využit, zakomponovali jsme ho do systému, který skryl vytápění místnosti, protože tato místnost leží přímo nad krbovými kamny v obývacím pokoji. V podlaze půdy je vytvořen průduch a v něm motorek, který pomáhá vhánět teplo pod desku, která byla na podlahu postupně položena a mřížkou prostupuje teplý vzduch do místnosti.

Marta%20Kopackova%205.jpg

Fotografie č.5 ukazuje další část této desky .

Marta%20Kopackova%206.jpg

Na fotografii č.6 je celý pokoj v rámci stavebních úprav již zcela dokončen a probíhá jeho dovybavení podlahovou krytinou, která vše sjednotí.

Marta%20Kopackova%207.jpg

Plánovaný rozpočet byl 50 tisíc, neboť manžel je šikovný a většinu prací zvládl sám, peníze byly použity pouze na nákup materiálu. Do daného rozpočtu jsme se proto vešli, rozpočet 50.000, výdaje 50 tisíc.

Čtěte také:

Soutěžní rekonstrukce: Paneláková koupelna v luxusním designu

Soutěžní rekonstrukce: Veliká proměna původně zdemolovaného bytu

Soutěžní rekonstrukce: Koupelnička jako ze žurnálu

Marta Kopáčková, Roztoky u Jilemnice

logo%20burina%20no%20text.jpg

 

29.10.2011 7:40
Více o tématu: koupelnaokna

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist