Soutěžní rekonstrukce: Rekonstrukce půdy

Půda často skrývá poklady nebo se z ní stává skladiště. Pokud ale vznikne dobrý plán, dá se využít jako nadstandardní bydlení.
Paní Hájková dobrý plán měla.

Dobrý den, posílám několik fotografií z rekonstrukce našeho bytu. Rozhodli jsme se pro kompletní rekonstrukci půdních prostor v rodinném domě. Prvním krokem bylo uklizení půdy, protože všude bylo plno suti, tašek a jiného stavebního materiálu. Poté jsme mohli položit podlahu, 2 vrstvy osb desek a v budoucí koupelně a kuchyni Cetrisových desek.

rek.hajkova.jpg

Rozhodli jsme se pro jednoduché rozdělení půdy na dvě části rovnou příčkou, kde v jedné půli je ložnice a v druhé obývací prostor s kuchyňským koutem. Část obývacího prostoru zabírá domovní chodba. Ve „vykrojeném prostoru“, který tím v bytě vznikl jsme vybudovali koupelnu. Prostor je sice podlahově velký (4,5 x 3 m), ale jelikož má dvě šikminy je použitelný prostor o dost menší. Design i rozložení jsme si navrhli zcela sami. Do rohu pod šikminy jsme dali vanu, která je umístěná napříč. Místo za vanou je sice hluché, ale stejně by tam kvůli sklopené střeše nic být nemohlo. Vana je nyní položená tak, že když v ní člověk leží vidí střešním oknem ven na hvězdy. Abychom mohli mít i sprchový kout, museli jsme ubrat část z budoucí kuchyně. Vznikl tím velice atypický prostor, který z koupelny dělá zajímavou místnost.

rek.hajkova4.jpg

Obývací pokoj je otevřený a vzdušný. Velké okno s krásným výhledem je jeho hlavní dominantou. Na jedné straně je obývací prostor s nábytkem umístěným v prostoru a na straně druhé malý kuchyňský kout. Doprostřed jsme umístili stůl a vytvořili si tak malý jídelní kout. Dokonce nám zbylo místo i na malý balkonek.

 

rek.hajkova2.JPG

Jak se staví sen, fotogalerie ze všech dílů:

Ložnice je dost prostorná a je možné ji do budoucna rozdělit a vytvořit z ní dva pohodlné pokoje. Jelikož jsme nechtěli platit extra peníze za vestavěný nábytek, vyrobili jsme si skříň sami a jen dokoupili dvířka.

rek.hajkova7.JPG

Ve všech místnostech jsou prvky, které je navzájem propojují. Dlaždice v kuchyni a koupelně mají stejný design. Zbytek plovoucí podlahy u obývacího prostoru jsme použili jako horní část skříně v ložnici, která zároveň slouží jako police. Dlaždičky v kuchyni jsou i na konferenčním stolku v obýváku.

rek.hajkova6.JPG

Stropy v půdních vestavbách můžou být nižší než v normálních místnostech. Využili jsme této možnosti a tak nám zbyl ve špičce naší valbové střechy dostatečný prostor na malou půdičku, která je jak čím dál víc zjišťujeme k nezaplacení.

Náš původní a velmi naivní rozpočet byl 500.000,- Kč, ale nakonec jsme se dostali na 700.000,- Kč.

Soutěžní rekonstrukce: Radikální proměna vybydleného prostoru
Soutěžní rekonstrukce: Výrazná proměna kuchyně a přilehlé koupelny
Soutěžní rekonstrukce: Proměna celého bytu

Jana Hájková

logo%20burina%20no%20text.jpg

7.10.2011 1:30

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist