Soutěžní rekonstrukce: Návrat do rodného hnízda

Pan Štefka se po několika letech rozhodl vrátit domů do Bečova nad Teplou a zbudovat si zde pro sebe a pro svou přítelkyni v přízemí rodinného domku své vlastní zázemí. Po roce a půl dřiny se jim to společnými silami podařilo.

109286-1100x618.jpg Celá galerie 4 Zdroj: archiv redakce

Dobrý den, tak i já vám napíši něco z mé rekonstrukce. Rodiče vlastní 2patrový rodinný dům s přízemím v západočeském městečku Bečov nad Teplou. Já jsem po ukončení studia šel za prací do Prahy, ale po 4 letech jsem se vrátil zpět k rodičům a začal řešit bydlení.

Zvažoval jsem veškeré pro a proti a rozhodl jsem se proměnit nevyužitý prostor přízemí našeho domu. Jelikož náš dům je starý téměř sto let (1912) a základy jsou převážně kamenné, čekalo mě nejdříve vysušení zdiva. Přízemí se totiž několik let vůbec nevyužívalo a tak to také vypadalo. Takže začalo se s obkopáním celého domu a udělání drenáže. Potom jsem začal s oboucháním veškerých omítek a čekal jak bude zdivo schnout. Mezitím jsem si několikrát nakreslil jak by měl budoucí byt vypadat a pustil jsem se do vyřizování úvěru a samotné práce.

 

Prostor, který jsem se hodlal proměnit v budoucí byt, nebyl příliš veliký – 52m2, ale byl bez jediné příčky, což jsem nakonec uvítal a postavil dle svých plánů. A tak jsem nakonec prostor rozdělil na byt 2+1. Dále jsem musel nechat vyměnit stará okna za nová plastová, udělat veškerou novou elektroinstalaci, rozvod vody a odpadů a také rozvod nového topení. Na tyto práce jsem měl firmu, jinak jsem si zbytek té neskutečné dřiny udělal úplně sám a to i s obložením celé koupelny!!! Práci na bytě jsem dělal po mé práci a o volných víkendech. Ale i tak jsem budoval byteček skoro rok a půl!

Ze začátku jsem počítal s rozpočtem někde kolem 300 tisíc, ale realita mě postavila na nohy a tak nakonec vyšel byteček i s vybavením na necelý půlmilion. Ale jsme s přítelkyní moc šťastní, že ho máme.

Čtěte také:

Soutěžní rekonstrukce: Rekonstrukce bytu v Modřanech

Soutěžní rekonstrukce: Krásný obývací pokoj s barovým pultem

Soutěžní rekonstrukce: Kompletní rekonstrukce zanedbaného bytu

Tomáš Štefka, Bečov nad Teplou

logo%20burina%20no%20text.jpg

Zdroj: archiv redakce

 

17.10.2011 2:30

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist