v dostatečně velkém kastrolu zahřejeme máslo, vložíme drobně krájenou slaninu a necháme ji trochu vypéct. Přimícháme drobně krájenou cibulku, krátce osmahneme a přidáme rýži. Mícháme na mírném ohni, dokud se rýže řádně neobalí tukem. Pak přisypeme na plátky nakrájené houby, přidáme houbový vývar Maggi, a zalijeme vínem. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni za stálého míchání až je rýže hotová. Během vaření postupně doléváme do risotta vodu. Nakonec přidáme smetanu. Okamžitě podáváme sypané strouhaným parmazánem a sekanou petrželkou. Můžeme použít i sušené houby.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
Suroviny pro přípravu
800g rýže na risotto(např. Arborio)
30g houbového vývaru, např. Néstle
100g másla
250g cibule
300g uzeného boku(pancetta) či slaniny
2dl bílého vína
300g čerstvých hub (zkuste hříbky)
50g parmazánu
2dl smetany
sůl
pepř
listová petrželka
Další recepty
red.
materiál: Néstle profesionál