Risotto s houbami

Italská kuchyně si v Česku našla své pevné místo. Je elegantní, prostá, lehká a příprava jejích jídel nebývá náročná. Zkuste např. risotto s houbami, které je ve své původní italské podobě opravdu více než vzdálené tomu, co známe ze školních jídelen a většiny tuzemských restaurací. Je to prosté:

v dostatečně velkém kastrolu zahřejeme máslo,  vložíme drobně krájenou slaninu a necháme ji trochu vypéct. Přimícháme drobně krájenou cibulku, krátce osmahneme a přidáme rýži. Mícháme na mírném ohni, dokud se rýže řádně neobalí tukem. Pak přisypeme na plátky nakrájené houby, přidáme houbový vývar Maggi, a  zalijeme vínem. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni za stálého míchání až je rýže hotová. Během vaření postupně doléváme do risotta vodu. Nakonec přidáme smetanu. Okamžitě podáváme sypané strouhaným parmazánem a sekanou petrželkou. Můžeme použít i sušené houby.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Suroviny pro přípravu

800g  rýže na risotto(např. Arborio)
30g    houbového vývaru, např. Néstle
100g  másla
250g  cibule
300g  uzeného boku(pancetta) či slaniny
2dl     bílého vína
300g  čerstvých hub (zkuste hříbky)
50g    parmazánu
2dl     smetany
sůl
pepř
listová petrželka

Další recepty

red.
materiál: Néstle profesionál

Dorty – inspirativní fotogalerie

21.5.2008 12:02

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist