Domů > Recepty > Recepty: Zelné překvapení na citronové omáčce
Recepty: Zelné překvapení na citronové omáčce
Máte rádi mleté maso? Pak vám bude jistě chutnat i náš recept na zelné listy plněné masem s citronovou omáčkou.
INGREDIENCE:
800g mletého hovězího a vepřového masa
1 hlávka zelí
2 cibule
2 bílky
svazek petržele
1 lžíce kopru
1 lžíce másla
1/2 hrníčku rýže
sůl
pepř
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
Na omáčku:
2 citrony
1 sklenka mléka
2 žloutky
1 lžíce polohrubé mouky
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Jednotlivé listy zelí spaříme v horké vodě a rozložené necháme vychladnout na pracovní ploše.
2. Mleté maso promícháme s propláchnutou rýží, přidáme petržel, cibuli, kopr a bílky.
3. Osolíme, opepříme a touto směsí plníme zelné listy. Vytvoříme úhledné balíčky. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, naskládáme zelné závitky a zalijeme horkou vodou, aby byly ponořené.
4. Vaříme na mírném ohni pod poklicí asi 1 hodinu.
5. Do vyšlehaných žloutků pomalu vmícháme citronovou šťávu, přidáme mléko smíchané s moukou.
6. Omáčku chvíli povaříme na mírném ohni a hotové zelné závitky s ní přelijeme.
Dorty – inspirativní fotogalerie
Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 45 min
Dobrou chuť!
Další recepty