Recepty: Zdravá polévka s tofu

Máte-li chuť na něco opravdu zdravého, zvláště po víkendu, kdy se na správný jídelníček až zas tolik nehledí, zkuste si uvařit polévku s kousky tofu. Aby byla sytější můžete si do ní dát trochu rýže nebo rýžových nudlí.

INGREDIENCE:

250 g bílého tofu
50 g houby (žampiony)
1 menší cibule
vegeta
1 lžička sójové omáčky
olej
petrželová (celerová) nať
hrášek (mražený)
1 mrkev
1 lžička slunečnicových jader
1 lžíce bílého vína
sůl

 
POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Tofu nakrájíme na kostičky, polijeme lžičkou sójové omáčky a necháme chvilku uležet.

2. Lžičku slunečnicových jader umeleme na kávovém mlýnku.

3.Cibulku osmahneme na oleji, přidáme pokrájené žampiony, hrášek, slunečnicová semínka a jemně nastrouhanou mrkev. Krátce podusíme.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Přidáme tofu a vaříme asi 10 minut.

5. Nakonec ochutíme vegetou, osolíme, přidáme nadrobno posekanou nať a jednu lžičku bílého vína.

 

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 30 min

 
Dobrou chut!

Další recepty

Foto: acraftylass.blogspot.com

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

23.7.2012 12:47

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist