Recepty: Zdravá polévka s tofu

Máte-li chuť na něco opravdu zdravého, zvláště po víkendu, kdy se na správný jídelníček až zas tolik nehledí, zkuste si uvařit polévku s kousky tofu. Aby byla sytější můžete si do ní dát trochu rýže nebo rýžových nudlí.

130027-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

250 g bílého tofu
50 g houby (žampiony)
1 menší cibule
vegeta
1 lžička sójové omáčky
olej
petrželová (celerová) nať
hrášek (mražený)
1 mrkev
1 lžička slunečnicových jader
1 lžíce bílého vína
sůl

 
POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Tofu nakrájíme na kostičky, polijeme lžičkou sójové omáčky a necháme chvilku uležet.

2. Lžičku slunečnicových jader umeleme na kávovém mlýnku.

3.Cibulku osmahneme na oleji, přidáme pokrájené žampiony, hrášek, slunečnicová semínka a jemně nastrouhanou mrkev. Krátce podusíme.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Přidáme tofu a vaříme asi 10 minut.

5. Nakonec ochutíme vegetou, osolíme, přidáme nadrobno posekanou nať a jednu lžičku bílého vína.

 

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 30 min

 
Dobrou chut!

Další recepty

Foto: acraftylass.blogspot.com

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

23.7.2012 12:47

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist