Recepty: Vepřové medailonky na tymiánu

Podáváme např. s opékanými nebo vařenými bramborami. Na každý pád se bude vaše rodina olizovat.

INGREDIENCE:

500g vepřové panenky (nakrájené na plátky asi po 50g)
tymián (sušeného asi 1 vrchovatá lžička)
sojová omáčka
pár kapek citrónové šťávy
olivový olej
sůl
pepř

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Vepřovou panenku lehce naklepeme hřbetem ruky a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné.

2. Medailonky opepříme a naložíme min. na 1/2 hodiny do chladu do marinády, kterou připravíme ze 4 lžic olivového oleje, 3 lžic sojové omáčky, tymiánu a citronové šťávy.

3. Na rozpáleném oleji krátce a zprudka opečeme maso, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.

4. Zmírníme teplotu a krátce dohotovíme (celková doba restování masa je asi 5 min). Dle chuti dosolíme.

Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 35 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

3.2.2011 2:25

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist