Recepty: Vepřové medailonky na tymiánu

Podáváme např. s opékanými nebo vařenými bramborami. Na každý pád se bude vaše rodina olizovat.

INGREDIENCE:

500g vepřové panenky (nakrájené na plátky asi po 50g)
tymián (sušeného asi 1 vrchovatá lžička)
sojová omáčka
pár kapek citrónové šťávy
olivový olej
sůl
pepř

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Vepřovou panenku lehce naklepeme hřbetem ruky a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné.

2. Medailonky opepříme a naložíme min. na 1/2 hodiny do chladu do marinády, kterou připravíme ze 4 lžic olivového oleje, 3 lžic sojové omáčky, tymiánu a citronové šťávy.

3. Na rozpáleném oleji krátce a zprudka opečeme maso, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.

4. Zmírníme teplotu a krátce dohotovíme (celková doba restování masa je asi 5 min). Dle chuti dosolíme.

Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 35 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

3.2.2011 2:25

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist