Recepty: Vepřové filety s jablky

Máte rádi jednoduchá jídla, která fantasticky chutnají? Vepřové filety mezi ně rozhodně patří. Vše se připravuje na jedné pánvi, kde chuť sladkých jablíček prostoupí masíčkem. Už se vám také sbíhají sliny? 🙂

INGREDIENCE:

400 g vepřového masa na minutky
1/4 lžičky pepře
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
150 g pórku
500 g jablek
1 zelený paprikový lusk
1 cibule
špetka cukru
sůl

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Maso nakrájejte na plátky silné 2 centimetry, opepřete a potřete olejem. Očištěný pórek nakrájejte na kolečka. Papriku rozkrájejte na čtvrtky, zbavte jader a nákrájejte na nudličky. Jablka oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte jadérek a nakrájejte na kousky.

2. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte zeleninu a ovoce a míchejte 2 minuty, potom přikryté 10 minut duste, ochuťte solí a cukrem.

3.Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Pánev silně nahřejte a za stálého obracení maso opečte. Po 2 minutách teplotu snižte a maso zvolna opékejte. Nakrájenou cibuli přidejte k masu a poslední 3 minuty společně dopečte. Nakonec k masu vmíchejte dušenou zeleninu a ovoce. Podávejte s vařenými brambory nebo vekou. 

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 45 min

Dobrou chuť!

Foto: wppa.org

Dorty – inspirativní fotogalerie

2.11.2012 11:46

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist