INGREDIENCE:
400 g vepřového masa na minutky
1/4 lžičky pepře
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
150 g pórku
500 g jablek
1 zelený paprikový lusk
1 cibule
špetka cukru
sůl
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Maso nakrájejte na plátky silné 2 centimetry, opepřete a potřete olejem. Očištěný pórek nakrájejte na kolečka. Papriku rozkrájejte na čtvrtky, zbavte jader a nákrájejte na nudličky. Jablka oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte jadérek a nakrájejte na kousky.
2. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte zeleninu a ovoce a míchejte 2 minuty, potom přikryté 10 minut duste, ochuťte solí a cukrem.
3.Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Pánev silně nahřejte a za stálého obracení maso opečte. Po 2 minutách teplotu snižte a maso zvolna opékejte. Nakrájenou cibuli přidejte k masu a poslední 3 minuty společně dopečte. Nakonec k masu vmíchejte dušenou zeleninu a ovoce. Podávejte s vařenými brambory nebo vekou.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 45 min
Dobrou chuť!
Foto: wppa.org