Recepty: Vepřová žebírka na grilu

Možná vám první sluneční paprsky připomněly, že se blíží jaro a vy jste ucítili ve vzduchu chuť a vůni grilovaného masa. Tak proč si ho nedopřát, že? Postávat u grilu můžete přece i v bundě:-) a budete to dělat velmi rádi, když se na grilu budou opékat šťavnatá žebírka.

132982-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

1,5 kg vepřových žebírek
5 lžíce oleje
4 lžíce suchého bílého vína
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce oregana
½ lžičky mletého nového koření
6 stroužků česneku
1 lžička čerstvě mletého pepře
3 lžíce soli
pikantní barbecue omáčka

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Koření, oregano, rozdrcený česnek, sůl a pepř rozmícháme v oleji a víně a směsí potřeme maso. Žebírka necháme přes noc nebo alespoň minimálně 2 hodiny marinovat.

2. Na středně rozpáleném grilu připravujeme asi 30 minut. Podáváme s barbecue omáčkou, čerstvým pečivem a pivem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Množství: pro 4 – 6 osoby
Doba přípravy: 40 min

Dobrou chut!

 

Foto:  redriverranchangus.com

27.2.2015 11:29

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist