Recepty: Vepřová žebírka na grilu

Možná vám první sluneční paprsky připomněly, že se blíží jaro a vy jste ucítili ve vzduchu chuť a vůni grilovaného masa. Tak proč si ho nedopřát, že? Postávat u grilu můžete přece i v bundě:-) a budete to dělat velmi rádi, když se na grilu budou opékat šťavnatá žebírka.

INGREDIENCE:

1,5 kg vepřových žebírek
5 lžíce oleje
4 lžíce suchého bílého vína
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce oregana
½ lžičky mletého nového koření
6 stroužků česneku
1 lžička čerstvě mletého pepře
3 lžíce soli
pikantní barbecue omáčka

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Koření, oregano, rozdrcený česnek, sůl a pepř rozmícháme v oleji a víně a směsí potřeme maso. Žebírka necháme přes noc nebo alespoň minimálně 2 hodiny marinovat.

2. Na středně rozpáleném grilu připravujeme asi 30 minut. Podáváme s barbecue omáčkou, čerstvým pečivem a pivem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Množství: pro 4 – 6 osoby
Doba přípravy: 40 min

Dobrou chut!

 

Foto:  redriverranchangus.com

27.2.2015 11:29

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist