Domů > Recepty > Recepty: Vepřová panenka na žampionech
Recepty: Vepřová panenka na žampionech
Vynikající recept, kterým jistě potěšíte celou rodinu!
INGREDIENCE:
• 500 g odblaněné vepřové panenky nakrájené asi na 10 řezů
• asi 350 g čerstvých žampionů – nakrájené na tenké plátky
• 2 lžíce másla
• olej na smažení
• sůl
• mletý pepř
• trocha hladké mouky
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Medailonky z vepřové panenky lehce naklepe (obrázenou paličkou nebo hranou ruky), osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou.
2. Na oleji zprudka orestujeme z obou stran, snížíme teplotu a přidáme máslo a na plátky nakrájené žampiony a ještě chvíli opékáme. Můžeme podlít troškou vývaru.
3.Podáváme např. s opekanými brambory nebo hranolkami.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 20 min
Dobrou chuť!
Další recepty