Recepty: Venkovské kuřecí ragů

Nejlepší recepty jsou ty, které se dají připravit v jednom hrnci a v našem případě v pánvi. Pokud máte pánev, která se dá použít i v troubě, pak je tohle ragů pro vás hračka.

129963-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

1/4 šálku extra panenský olivový olej
4 ks kuřecí stehna
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky čerstvě mletý černý pepř
3-4 brambory, na kostičky nakrájené
400 g konzervovaných loupaných rajčat
1 šálek jemně nakrájené bílé cibule
2 lžíce mletého ​​česneku 

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Na hlubší pánvi (která se dá použít i do trouby) nebo pekáčku  rozehřejeme olivový olej. Kuřecí kousky okořeníme solí a pepřem a orestujeme na olivovém oleji (asi 5 minut na každé straně).

2. Orestované kuře vyjmeme z pánve. Do pánve vložíme na kostičky nakrájené brambory, lehce osolíme a opepříme a pak přidáme cibuli a opékáme dokud cibule nezměkne. Poté vmícháme česnek a rajčata a odkryté vaříme na mírném plameni po dobu 5 minut.

3. Omáčku ragů s kuřetem vložíme do pekáče a pečeme v troubě po dobu 50-60 minut.

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 75 min

Dobrou chuť!

Foto: picky-palate.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

30.8.2013 11:54

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist