Recepty: Vanilkové rohlíčky

Recept na cukroví, které nesmí na našich českých vánočních stolech chybět. Zlatá klasika 🙂 Upečte si tyhle výborné vanilkové rohlíčky. Dobrou chuť.

INGREDIENCE:

300 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
200 g másla
100 g mandlí, oloupaných a mletých
2 žloutky
150–200 g moučkového cukru smíchaného s vanilkovým cukrem (na obalování)

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Na vál do prosáté mouky přidáme 50 g moučkového cukru, 100g mletých mandlí, 2 žloutky a změklé máslo.

2. Zpracujeme těsto a vytvarujeme z něj váleček. Zakryjeme nebo zabalíme do potravinářské folie a necháme uležet v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc.
 
3. Moučkový cukr a vanilkový cukr společně promícháme v míse.

4. Troubu předehřejeme na 180°, plech vyložíme pečícím papírem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

 

5. Těsto rozdělíme na kousky, vytvarujeme z něj menší krásně zahnuté rohlíčky. Hotové rohlíčky klademe na pečící papír a pečeme při 180 st. asi 8 – 10 minut, podle velikosti rohlíčků.

6. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Množství: 2 plechy
Doba přípravy: 45 minut

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: sweet-kitchen.blogspot.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

10.12.2011 9:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist