Recepty: Vanilková Panna cotta

Honí vás mlsná? Vyzkoušejte tento jednoduchý italský recept na dezert, který vás dostane svou lahodnou chutí a jemností. Musíme k vám být ale upřímní – jeden kousek prostě nestačí 🙂

INGREDIENCE:

2 ks plátky želatiny
260 ml smetany
1 ks vanilkového lusku
190 ml plnotučného mléka
100 g cukru

Na ozdobu: drobné ovoce – jahody, maliny, ostružiny

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Želatinu necháme ve vodě nabobtnat.

2. Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lust a cukr přivedeme do varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme.

3. Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Připravíme si formičky na panna cottu (podle množství můžete i formičku na hřbet), vypláchneme je studenou vodou a ihned naplníme teplou smetanou.

5. Základ dezertu dáme nejméně na 4 hodiny do lednice vychladit. Po vychladnutí vyjmeme dezert s formičky za pomocí nože.

6. Jednotlivé porce zdobíme kousky drobného ovoce.

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 20 min

Dobrou chut!

Další recepty

Foto: diningchicago.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

31.7.2012 12:42

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist