Recepty: Vanilková Panna cotta

Honí vás mlsná? Vyzkoušejte tento jednoduchý italský recept na dezert, který vás dostane svou lahodnou chutí a jemností. Musíme k vám být ale upřímní – jeden kousek prostě nestačí 🙂

INGREDIENCE:

2 ks plátky želatiny
260 ml smetany
1 ks vanilkového lusku
190 ml plnotučného mléka
100 g cukru

Na ozdobu: drobné ovoce – jahody, maliny, ostružiny

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Želatinu necháme ve vodě nabobtnat.

2. Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lust a cukr přivedeme do varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme.

3. Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Připravíme si formičky na panna cottu (podle množství můžete i formičku na hřbet), vypláchneme je studenou vodou a ihned naplníme teplou smetanou.

5. Základ dezertu dáme nejméně na 4 hodiny do lednice vychladit. Po vychladnutí vyjmeme dezert s formičky za pomocí nože.

6. Jednotlivé porce zdobíme kousky drobného ovoce.

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 20 min

Dobrou chut!

Další recepty

Foto: diningchicago.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

31.7.2012 12:42
Více o tématu: Panna Cotta

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist