Recepty: Tuňákový salátek s medovou zálivkou

Pokud máte rádi zeleninu, pak jistě často zkoušíte nové druhy salátů. My jsme se shodli, že nejznámější salát s tuňákem v Čechách je Salát Nicoise. A tak jsme hledali a našli jinou alternativu. Doufáme, že si pochutnáte!

INGREDIENCE:

1 balení zeleného salátu
1/2 avokáda
10-12 cherry rajčat
1/4 brokolice
1 konzerva tuňáka (můžete použít i čerstvého, lehce ogrilovaného)
2 jarní cibulky
1 lžička černých sezamových semínek

Na zálivku & dresing
1 lžička rýžového octa
1/8 lžičky čerstvého česneku, drceného
1/2 lžičky sójové omáčky
1/4 lžičky medu
1/2 lžičky sezamového oleje
1 lžíce řepkového oleje

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V salátové míse smícháme zelený salát, brokolici, rajčata, na kostičky nakrájené avokádo, na slabé proužky nakrájenou jarní cibulku a sezamová semínka. Přidáme kousky tuňáka, které vmícháme do salátu.

2. V malé mísce smícháme ingredience na dresing – ocet, česnek, sójovou omáčku, med, sezamový a řepkový olej.

3. Na závěr přimícháme dresing do salátu.

4. Salát podáváme s čerstvým pečivem.

Množství: pro 2 osoby
Doba prípravy: 10 min

Dorty – inspirativní fotogalerie

Dobrou chut!

Další recepty

Foto: simplyfreshcooking.com

14.8.2012 1:35
Více o tématu: Salát s tuňákem

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist