Recepty: Tuňákový salátek s medovou zálivkou

Pokud máte rádi zeleninu, pak jistě často zkoušíte nové druhy salátů. My jsme se shodli, že nejznámější salát s tuňákem v Čechách je Salát Nicoise. A tak jsme hledali a našli jinou alternativu. Doufáme, že si pochutnáte!

120664-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

1 balení zeleného salátu
1/2 avokáda
10-12 cherry rajčat
1/4 brokolice
1 konzerva tuňáka (můžete použít i čerstvého, lehce ogrilovaného)
2 jarní cibulky
1 lžička černých sezamových semínek

Na zálivku & dresing
1 lžička rýžového octa
1/8 lžičky čerstvého česneku, drceného
1/2 lžičky sójové omáčky
1/4 lžičky medu
1/2 lžičky sezamového oleje
1 lžíce řepkového oleje

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V salátové míse smícháme zelený salát, brokolici, rajčata, na kostičky nakrájené avokádo, na slabé proužky nakrájenou jarní cibulku a sezamová semínka. Přidáme kousky tuňáka, které vmícháme do salátu.

2. V malé mísce smícháme ingredience na dresing – ocet, česnek, sójovou omáčku, med, sezamový a řepkový olej.

3. Na závěr přimícháme dresing do salátu.

4. Salát podáváme s čerstvým pečivem.

Množství: pro 2 osoby
Doba prípravy: 10 min

Dorty – inspirativní fotogalerie

Dobrou chut!

Další recepty

Foto: simplyfreshcooking.com

14.8.2012 1:35

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist