Recepty: T-bone steak na rozmarýnu

Pokud si rádi dopřejete pořádný kus masa, dnešní recept je pro vás ten pravý. Vyzkoušejte steak s lahodnou chutí rozmarýnu.

t-bone-steak-1100x618.png Zdroj: shutterstock.com

Co budete potřebovat: 

  • 2 ks T-bone steak (hovězí maso s hřbetní kostí)
  • 100 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

Nejdříve si v kastrůlku rozehřejte máslo a chvilku jej povařte na mírném ohni společně s rozmarýnem a rozmačkaným česnekem. Maso pokojové teploty osušte papírovou utěrkou a potřete z obou stran olivovým olejem. Poté jej přendejte na pořádně rozpálený gril nebo pánev a opékejte z každé strany 3-5 minut dle požadavku propečení. Hotové maso osolte, opepřete a přesuňte na dalších 10 minut do teplé trouby, aby se krásně zatáhlo. Nakonec jej přelijte rozmarýnovým máslem s česnekem a podávejte. Skvěle se hodí k domácím hranolkům či zeleninovým salátům

TIP: Pokud nevíte, kam vyrazit pro křehoučký T-bone steak, vypravte se za farmářem ve vašem okolí. Uvidíte, že nebudete litovat!

text: projekt Agrární komory České republiky Z naší země, foto: Shutterstock.com

30.8.2022 12:00 | autor: Redakce

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist