Recepty: Slaný koláč s bramborem a černými olivami

Pokud hledáte netradiční a přitom chutný pokrm pro rodinu, zkuste náš slaný koláč s bramborem a černými olivami. Určitě nic nezkazíte, pokud k němu připravíte i malý míchaný zeleninový salátek s olivovou zálivkou. Dobrou chuť!

119577-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

4 vejce
350 g vařených brambor
sůl
40 gramů černých oliv kalamata
¾ čerstvé bazalky

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Omyté brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Hrnec s brambory umístíme na sporák, přivedeme k varu, osolíme a necháme povařit asi 30 minut, nebo dokud brambory budou uvařené, ale stále pevné.

2. Po uvaření brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi 6-7 mm silné.

3. V misce rozšleháme vejce, osolíme, přidáme olivy a lehce promícháme.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vezmeme formu o  průměru 20 cm (vhodná pro 6 osob). Do formy naskládáme plátky brambor a zalijeme směsí s rozšlehanými vajíčky a olivami. Nakonec posypeme bazalkou.

5. Koláč necháme péct 25 – 30 minut. Po vyjmutí z trouby nechte koláč vychladnout. Slaný koláč s bramborem a černými olivami můžete podávat teplý s míchaným salátkem nebo studený k vínu.

 

Množství: pro 6 osob
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: foodgawker.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

23.4.2012 1:25

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist