Recepty: Sladko-slaný melounový salát

Co ve slunečných dnech osvěží více, než šťavnatý meloun. Proto jsme pro vás připravili recept, jak si netradičně melounový salát udělat.

INGREDIENCE:

•    1 malá červená cibule nakrájená na jemné kostičky, jemně osolená
•    1-2 lžičky sladkého portského vína
•    1 okurka na plátky
•    600g plátky zralého vypeckovaného medového melounu
•    600g plátky zralého vypeckovaného vodního melounu
•    1-2 čajové lžičky octa z červeného vinaigrettu
•    6 čajových lžiček olivového oleje
•    1 list estragonu
•    šťáva z jednoho pomeranče
•    120g zauzené sušené šunky

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Slanou cibuli promícháme s portským vínem. Plátky okurek a melounu promícháme, přidáme cibuli v portském a 3 lžičky olivového oleje. Dále přidáme estragon, nakrájený na jemné nudličky, a necháme 15 minut odpočinout

2.Šťávu z pomeranče vyvaříme a vyšleháme s olivovým olejem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

3. Vychlazený salát naaranžujeme na talíř, zalijeme pomerančovým vinaigrettem a dozdobíme plátky sušené šunky.

Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 25 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

26.5.2011 12:09

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist