Recepty: Sladko-slaný melounový salát

Co ve slunečných dnech osvěží více, než šťavnatý meloun. Proto jsme pro vás připravili recept, jak si netradičně melounový salát udělat.

111347-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

•    1 malá červená cibule nakrájená na jemné kostičky, jemně osolená
•    1-2 lžičky sladkého portského vína
•    1 okurka na plátky
•    600g plátky zralého vypeckovaného medového melounu
•    600g plátky zralého vypeckovaného vodního melounu
•    1-2 čajové lžičky octa z červeného vinaigrettu
•    6 čajových lžiček olivového oleje
•    1 list estragonu
•    šťáva z jednoho pomeranče
•    120g zauzené sušené šunky

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Slanou cibuli promícháme s portským vínem. Plátky okurek a melounu promícháme, přidáme cibuli v portském a 3 lžičky olivového oleje. Dále přidáme estragon, nakrájený na jemné nudličky, a necháme 15 minut odpočinout

2.Šťávu z pomeranče vyvaříme a vyšleháme s olivovým olejem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

3. Vychlazený salát naaranžujeme na talíř, zalijeme pomerančovým vinaigrettem a dozdobíme plátky sušené šunky.

Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 25 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

26.5.2011 12:09
Více o tématu: melounreceptsalát

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist