INGREDIENCE:
• 1 malá červená cibule nakrájená na jemné kostičky, jemně osolená
• 1-2 lžičky sladkého portského vína
• 1 okurka na plátky
• 600g plátky zralého vypeckovaného medového melounu
• 600g plátky zralého vypeckovaného vodního melounu
• 1-2 čajové lžičky octa z červeného vinaigrettu
• 6 čajových lžiček olivového oleje
• 1 list estragonu
• šťáva z jednoho pomeranče
• 120g zauzené sušené šunky
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Slanou cibuli promícháme s portským vínem. Plátky okurek a melounu promícháme, přidáme cibuli v portském a 3 lžičky olivového oleje. Dále přidáme estragon, nakrájený na jemné nudličky, a necháme 15 minut odpočinout
2.Šťávu z pomeranče vyvaříme a vyšleháme s olivovým olejem.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
3. Vychlazený salát naaranžujeme na talíř, zalijeme pomerančovým vinaigrettem a dozdobíme plátky sušené šunky.
Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 25 min
Dobrou chuť!
Další recepty