Recepty: Sladko-kyselé kuře na čínský způsob

Máte chuť na něco netradičního a přitom lehkého? Zkuste sladko-kyselé kuře na čínský způsob s rýží. A pokud máte rádi pokrmy více pikantní, přidejte nakrájenou čerstvou chilli papričku.

INGREDIENCE:

3-4 kuřecí prsa
Sůl a pepř
1 šálek kukuřičného škrobu
2 velká vejce
1/4 šálku řepkového oleje

Na omáčku:
3/4 šálku krystalového cukru
4 lžíce kečupu
1/2 šálku jablečného octa
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička česnekové soli

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Předehřejeme troubu na 160 stupňů C.

2. Kuřecí prsa nakrájím na kousky o průměru asi 1 cm. Ochutíme solí a pepřem.

3. Do igelitového sáčku vložíme kuřecí kousky a přisypeme kukuřičný škrob, vše dobře promícháme.

4. Ve velké pánvi rozehřejeme olej. V talíři rozšleháme vejce a kuřecí kousky obalené kukuřičným škrobem postupně namáčíme do rozšlehaného vejce a poté na rozpálené pánvi ze všech stran opečeme, dokud je do zlatova, ale ne úplně propečené. Kuřecí kousky přendáme do připraveného pekáče.

5. Ve velké misce smícháme ingredience na omáčku. Poté omáčkou zalijeme kuřecí kousky v pánvi a pečeme v troubě po dobu jedné hodiny (kuře v průběhu pečení 1-2 otáčíme).

Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie

6. Podáváme s dušenou rýží.

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 70 min

Dobrou chuť!

Zdroj a Foto: www.melskitchencafe.com

2.8.2013 1:00
Více o tématu: sladko-kyselé kuře

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist