Recepty: Sladká a pikantní kuřecí křidélka

Pokud ve vás horké sluníčko předchozích dnů probudilo chuť na nějaké lahodné a zároveň pikantní jídlo, pak určitě vyzkoušejte náš recept na chutná kuřecí křidélka.

131645-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

 15 kuřecích křidélek

 marináda:
 1 lžíce olivového oleje
 4 stroužky česneku – mleté
 1/4 šálku citronové šťávy
 1 lžíce worcester omáčky
 3 lžíce rajčatového protlaku/pasty
 2 lžičky Tabasca
 1/2 lžička pepře
 1/2 drcené chilli papričky
 2 lžíce medu
 sůl

 koření:
 Sůl
 Med pro polevu 

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Křidélka opláchněte ve studené vodě a nechte osušit.

2. Ve velké míse smíchejte ingredience marinády – olivový olej, mleté stroužky česneku, citronovou štávu, worcester omáčku, rajčatový protlak, Tabasco, pepř, chilli papričky a med. Vše dobře promíchejte.

3. Kuřecí křidélka osolte a dejte do mísy s marinádou. Pečlivě promíchejte, mísu přikryjte a dejte na 30 minut až hodinu marinovat do ledničky.

4. Předehřejte troubu na 220C.

5. Na pekáč umístíme papír na pečení, na který naskládáme křidélka vedle sebe. Každé křidélko ještě mírně pokapeme medem.

6. Pečeme v troubě 20 minut, pak kuřecí křídla otočíme, potřeme zbývající marinádou a pečeme dalších 13 – 15 minut.

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 90 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: blog.seasonwithspice.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

3.5.2012 11:57

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist