Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty

Zkuste něco netradičního, na čem si opravdu pochutnáte. Na sekanou pečeni se špenátem vyberte to nejhezčí maso od svého řezníka a požádejte ho, ať vám ho namele. Uvidíte, že chuť pokrmu bude ještě lepší a bonus je, že víte, co jíte 🙂

INGREDIENCE:

350 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
400 g špenátu
2 vejce
100 g strouhanky
4 stroužky česneku
majoránka
sůl
mletý pepř
sádlo
2 rajčata

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V hrnci necháme rozpustit sádlo a vložíme špenát, který necháme dusit asi 10 minut společně s rozdrceným česnekem.

2. V míse smícháme mletá masa, vejce, rozdrcený česnek, strouhanku (s trochou vody), majoránku, sůl a pepř. Nakonec vmícháme dušený špenát. Směs nejprve pasírujeme mezi prsty, pak ji začneme spojovat do velké šišky.

3. Šišku vložíme do sádlem vymazaného pekáče, podlijeme asi centimetrem vody a pečeme v troubě zhruba hodinu při 180 stupních.

4. Při pečení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou.

5. Před dopečením poklademe nakrájenými rajčaty.

6. Sekanou podáváme se zeleninovou oblohou. 

Množství: pro 4-6 osob
Doba přípravy: 80 min

Dobrou chuť!

Foto: livebetteramerica.com

4.4.2013 2:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist