Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty

Zkuste něco netradičního, na čem si opravdu pochutnáte. Na sekanou pečeni se špenátem vyberte to nejhezčí maso od svého řezníka a požádejte ho, ať vám ho namele. Uvidíte, že chuť pokrmu bude ještě lepší a bonus je, že víte, co jíte ????

(Zdroj: archiv redakce)

INGREDIENCE:

350 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
400 g špenátu
2 vejce
100 g strouhanky
4 stroužky česneku
majoránka
sůl
mletý pepř
sádlo
2 rajčata

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty
Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty
Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty
Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty
Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty
Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty
Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty
Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty
Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty
Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty
Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty
Recepty: Sekaná pečeně se špenátem a rajčaty

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V hrnci necháme rozpustit sádlo a vložíme špenát, který necháme dusit asi 10 minut společně s rozdrceným česnekem.

2. V míse smícháme mletá masa, vejce, rozdrcený česnek, strouhanku (s trochou vody), majoránku, sůl a pepř. Nakonec vmícháme dušený špenát. Směs nejprve pasírujeme mezi prsty, pak ji začneme spojovat do velké šišky.

3. Šišku vložíme do sádlem vymazaného pekáče, podlijeme asi centimetrem vody a pečeme v troubě zhruba hodinu při 180 stupních.

4. Při pečení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou.

5. Před dopečením poklademe nakrájenými rajčaty.

6. Sekanou podáváme se zeleninovou oblohou. 

Množství: pro 4-6 osob
Doba přípravy: 80 min

Dobrou chuť!

Foto: livebetteramerica.com

Publikováno: 11.08.2016, Autor: 4.4.2013 2:00

Mohlo by vás dále zajímat

Využití medu v kuchyni

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Petr Stupka nám ukáže, k čemu se dá v kuchyni využít med. Jak ho využíváte vy?

Navštivte s Láďou úžasnou sbírku starých mlýnků

Krásnou sbírku starých mlýnku najdete u pana Edi v historickém mlýně.

Mirečkova sekačka

Mirečkova sekačka

Moravská škvarková pomazánka

Pravá moravská škvarková pomazánka je delikatesou typickou pro naši republiku. Kdo ji neumí připravit, podívejme se na recept Ládi Hrušky.

Kvásková polévka

Recepty našich babiček jsou těmi nejlahodnějšími jídly. Ani kvásková polévka není výjimkou.

Jak na výsev zeleniny a květin

Rady a typy ohledně výsevu zeleniny a květin.

ČTĚTE DÁLE

Upečte si bábovku, která vás uchvátí nejen chutí, ale i svým žirafím vzhledem
Upečte si bábovku, která vás uchvátí nejen chutí, ale i svým žirafím vzhledem

Recepty

Úžasná bábovka s žirafími flíčky omámí celou rodinu svou neodolatelnou chutí a navíc potěší naše děti vzhledem. Jak na takovou bábovku?

Připravte si sýrové tajemství. Co schovává listový kabátek?
Připravte si sýrové tajemství. Co schovává listový kabátek?

Recepty

Listové těsto dokáže schovat hermelín i mozzarellu. Zapečený sýr je unikátní nápad, jak si pochutnat a nemít špatné svědomí z hřešení.

Pravé čevapčiči potřebuje voňavé koření a sklenici minerálky
Pravé čevapčiči potřebuje voňavé koření a sklenici minerálky

Recepty

Balkánská specialita jménem čevapčiči podle originálního předpisu starého několik století je neodolatelná lahůdka, která nejlépe chutná připravená na grilu.

Chutný recept na erteple
Chutný recept na erteple

Recepty

Jistě znáte mnoho různých receptů z brambor. Náš recept na vařené brambory není složitý na přípravu. Hodí se k obědu i večeři a je vhodný pro celou rodinu.

Vyzkoušejte osvědčený a chutný recept na kuskus s mákem
Vyzkoušejte osvědčený a chutný recept na kuskus s mákem

Recepty

Máte rádi kuskus? Tak to jistě znáte mnoho skvělých receptů. Kuskus s mákem je chutná úprava nasladko a je vhodný nejen pro vás, ale i pro vaše ratolesti.

Pečená domácí tlačenka je opravdovým zázrakem
Pečená domácí tlačenka je opravdovým zázrakem

Recepty

Jedním z hlavních produktů každé zabíjačky je tlačenka. Jedná se o tradiční výrobek, který miluje snad každý z nás. Jak vypadá taková výroba tlačenky?

Pochutnejte si na domácích sýrových krekrech z pouhých 3 surovin
Pochutnejte si na domácích sýrových krekrech z pouhých 3 surovin

Recepty

Slané krekry nesmí chybět na žádné párty, ale připravit si je můžete i na svačinku. K jejich výrobě vám budou stačit jen 3 suroviny a libovolné koření.

Vyzkoušejte játra tak, jak je měly rády naše prababičky
Vyzkoušejte játra tak, jak je měly rády naše prababičky

Recepty

Vepřová játra chutnají skvěle také jako řízek připravený v klasickém trojobalu, pokapaný čerstvým citronem a třeba s vynikajícím bramborovým salátem.

Připravte si dva oblíbené pokrmy v jednom – tortilly ala tousty nikdy nezklamou
Připravte si dva oblíbené pokrmy v jednom – tortilly ala tousty nikdy nezklamou

Recepty

Máte rádi tortilly i tousty? Pak je neváhejte spojit do jednoho lahodného jídla, které si navíc můžete připravit se svými oblíbenými ingrediencemi. Jak na to?

Maková dobrota, kterou si zamilujete
Maková dobrota, kterou si zamilujete

Recepty

Makový koláč je sám o sobě výborný, ale když ho vylepšíte ještě dalšími netradičními ingrediencemi, stane se z něj prvotřídní lahůdka vhodná i na slavnostní stůl.

Vyrobte si poctivé domácí špekáčky
Vyrobte si poctivé domácí špekáčky

Recepty

Víte, co obnáší výroba domácích uzenin? Do poctivých domácích špekáčků se se správným vybavením můžete pustit klidně sami, poradíme vám, jak na to.

I pejsek s kočičkou věděli, že mrkev do dortu patří!
I pejsek s kočičkou věděli, že mrkev do dortu patří!

Recepty

Ještě jste nevyzkoušeli mrkvový dort? Takhle zdravá a zároveň velmi chutná a vláčná pochoutka se smetanovou polevou by na vašem stole určitě neměla chybět.