Domů > Recepty > Recepty: Rumunská skopová polévka
Recepty: Rumunská skopová polévka
Poctivá domácí polévka, která jistě potěší celou rodinu.
Zdroj: shutterstock.com
INGREDIENCE:
• 400 g skopového masa • 1250 ml vody • sůl • 2 mrkve • 1 petržel • 300 g hlávkového zelí • 4 rajčata • 4 kapie • 3 stroužky česneku • petrželová nať
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Maso nakrájíme na malé kostky, které vložíme do studené vody, osolíme a vaříme je na mírném ohni.
2. Až je maso téměř uvařené, přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev a petržel, očištěné a na nudličky nakrájené zelí, oloupaná nakrájená rajčata a nakrájené papriky zbavené jádřinců.
3. Vše společně povaříme a nakonec ochutíme utřeným česnekem a posypeme nasekanou petrželovou natí.