Recepty: Řezy s jahodami

Zákusek pro ty, kdo mají rádi jemné osvěžující moučníky, nepřeslazené a rozplývající se na jazyku. Lze dělat s jakýmkoliv ovocem.

INGREDIENCE:

Na těsto:
4 vejce
25 dkg práškového cukru
25 dkg polohrubé mouky
10 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
1 lžička prášku do pečiva

Na náplň:
smetana ke šlehání
1 kelímek jogurtu nebo zakysané smetany

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Na želé:
500 ml vody
1 dcl sirupu (jahoda, grep)
1 balíček vanilkového pudinku

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Ušleháme žloutky s cukrem, nejlépe elektrickým šlehačem. Hmotu ušleháme do pěny, moučník tak bude jemnější a kypřejší.

2. Vmícháme 10 lžic vody, olej, polohrubou mouku prosátou s kypřícím práškem. Nakonec velmi jemně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Vlijte na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.

3. Vložte do středně vyhřáté trouby (180 stupňů) a pečte dokud povrch nezezlátne. Pokud do korpusu zapíchneme špejli, měla by být po vytažení suchá, bez nalepených drobečků.

4. Na náplň si ušleháme smetanu a opatrně vmícháme jogurt (nějaký tužší např. Hollandii). Vychladlý korpus namažeme vzniklou směsí a poklademe ovocem.

5. Čerstvé jahody pokrájíme na půlky a pokládáme řeznou stranou dolů, můžeme použít i mražené. Ty však nenecháme úplně rozmrznout, pouze tak, abychom je mohli rozkrojit.

6. Nakonec připravíme želé. Smícháme půl litru vody, sirup a vanilkový pudink. Důkladně rozmícháme a povaříme dohladka.

Dorty – inspirativní fotogalerie

7. Mírně vychladíme, vlijeme na náplň a necháme ztuhnout. Můžeme použít i želé nabízené v obchodě, které připravíme dle návodu.

8. Důkladně rozmícháme ve vodě, povaříme, necháme mírně vychladit a vlijeme na náplň.

TIP: Jahody můžeme nahradit plátky čerstvého kiwi, mandarinkovým nebo ananasových kompotem. Podle ovoce upravíme i přípravu želé a místo jahodového sirupu použijeme šťávu z kompotu.

Další recepty

6.2.2011 2:47

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist