Recepty: Pikantní čínská nudlová polévka

Jednoduchá a rychlá polévka s nádechem orientu, která je navíc velmi výživná a neméně lahodná.

INGREDIENCE:

kuřecí vývar (i z kostky)
žampiony nakrájené na plátky
hrášek
cibule
olej
karí koření
zázvor (čerstvý nebo mletý sušený)
chilli
worchester
čínské vaječné nudle

Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a poté přídáme žampiony a hrášek.

2. Opékame pár minut, aby žampiony změkly. Poté přidáme strouhaný zázvor (asi 3 cm velký kousek) a ještě krátce orestujeme. Pokud nemáme čerstvý zázvor, přidáme mletý sušený (asi 1/2 lžičky).

3. Dále přidáme 1 lřičku karí a zalijeme vývarem. Necháme pár minut povařit a na závěr přidáme chilli dle chuti a dochutíme solí a troškou worchestru.

4. Čínské nudle můžeme uvařit buď zvlášť, nebo rovnou v polévce. Většinou se vaří kolem 2 minut. V případě, že máme instantí nudle, dáme je rovnou do misek a zalijeme hotovou polévkou.

TIP: Polévku můžeme obměnit nebo zpestřit různými druhy zeleniny. Např. na nudličky nakrájenou mrkví, čerstvým pórkem, koriandrem nebo místo žampionů zkusit některé tradiční houby asijské kuchyně.

Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 10 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

9.2.2011 7:27
Více o tématu: Čínská kuchyně recepty

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist