Recepty: Pikantní čínská nudlová polévka

Jednoduchá a rychlá polévka s nádechem orientu, která je navíc velmi výživná a neméně lahodná.

INGREDIENCE:

kuřecí vývar (i z kostky)
žampiony nakrájené na plátky
hrášek
cibule
olej
karí koření
zázvor (čerstvý nebo mletý sušený)
chilli
worchester
čínské vaječné nudle

Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a poté přídáme žampiony a hrášek.

2. Opékame pár minut, aby žampiony změkly. Poté přidáme strouhaný zázvor (asi 3 cm velký kousek) a ještě krátce orestujeme. Pokud nemáme čerstvý zázvor, přidáme mletý sušený (asi 1/2 lžičky).

3. Dále přidáme 1 lřičku karí a zalijeme vývarem. Necháme pár minut povařit a na závěr přidáme chilli dle chuti a dochutíme solí a troškou worchestru.

4. Čínské nudle můžeme uvařit buď zvlášť, nebo rovnou v polévce. Většinou se vaří kolem 2 minut. V případě, že máme instantí nudle, dáme je rovnou do misek a zalijeme hotovou polévkou.

TIP: Polévku můžeme obměnit nebo zpestřit různými druhy zeleniny. Např. na nudličky nakrájenou mrkví, čerstvým pórkem, koriandrem nebo místo žampionů zkusit některé tradiční houby asijské kuchyně.

Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 10 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

9.2.2011 7:27
Více o tématu: Čínská kuchyně recepty

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist