Recepty: Perníkové sněhové vločky a hvězdy

Jestliže ještě stále nemáte napečeno, nezoufejte. I když je pravda, že perníčky se musí nechat odležet, i křupavé k čaji jsou vynikající. Upečte si jich více a vyrobte si z nich ozdobu na stromeček.

INGREDIENCE:

125g másla
1/2 šálku (100 g) hnědého cukru
1/2 šálku (125 ml) medu nebo javorového sirupu
1 žloutek
2 1/2 šálky (375 g) hladké mouky
1 lžička jedlé sody
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička mleté ​​skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku

Na polevu:
1 1/2 šálky (230 g) moučkového cukru
1 lžička citronové šťávy
1 bílek, lehce šlehaný

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Pomocí elektrického šlehače v míse smícháme společně máslo, cukr a med (nebo sirup) a žloutek. Přidáme mouku, jedlou sodu, zázvor a hřebíček, vše smícháme dohromady.

2. Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 mm. Pomocí vykrajovátek ve tvaru vločky a hvězdy vyřízneme tvary z těsta.

3. Perníkové sněhové vločky a hvězdy pečeme plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě při 180 stupních zhruba 10–12 minut. Hotové perníčky vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

4.Perníčky po vychladnutí zdobíme polevou: utřeme bílek s cukrem a po kapkách přidáváme citronovou šťávu tak, abychom získali lesklou a polotuhou hmotu.

Dorty – inspirativní fotogalerie

Množství: 40 kousků cukroví
Doba přípravy: 40 min

Dobrou chuť!

Foto: taste.com.au

20.12.2012 10:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist