INGREDIENCE:
4 pstruzi
2 citrony nakrájené na tenké plátky
125 g másla, rozpuštěného
60g strouhaných mandlí
90ml suchého bílého vína,
čerstvé petrželka, jemně nasekaná
sůl
pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Vykuchané pstruhy pečlivě omyjeme a důkladně osušíme. Zevně i uvnitř dobře osolíme a trochu opepříme.
2. Předehřejeme troubu na 200 ° C.
3. Ryby vyskládáme na plech, na povrchu pstruhy diagonálně nařízneme a naplníme citronem a zalijeme rozpuštěným máslem. Pečeme odkryté po dobu 20 minut.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
4. V malé pánvi na másle opražíme mandle až lehce zhnědnou. Přilijeme bílé víno a přidáme petrželku. Přivedeme k varu a vytvořenou omáčkou zalijeme pstruhy. Pečeme v troubě dalších 5 minut.
5. Pstruhy podáváme s na másle opečenými brambory nebo křupavou bagetkou.
Množství: pro 4 – 6 osoby
Doba prípravy: 40 min
Dobrou chut!
Foto: jwrecipes.com