Recepty: Pečený pstruh s mandlemi

Rozhodujete-li se mezi rybami, volíte lososa? Možná je na čase vyzkoušet také něco jiného. Ryby se řadí mezi dietní masa, protože v sobě nemají tolik tuku, a když, tak je tělu prospěšný. Chtěli bychom jen upřesnit jednu věc – ryba, která se topí v moři rozpuštěného másla se jen těžko dá považovat za dietní 🙂

INGREDIENCE:

4 pstruzi
2 citrony nakrájené na tenké plátky
125 g másla, rozpuštěného
60g strouhaných mandlí
90ml suchého bílého vína,
čerstvé petrželka, jemně nasekaná
sůl
pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Vykuchané pstruhy pečlivě omyjeme a důkladně osušíme. Zevně i uvnitř dobře osolíme a trochu opepříme.

2. Předehřejeme troubu na 200 ° C.

3. Ryby vyskládáme na plech, na povrchu pstruhy diagonálně nařízneme a naplníme citronem a zalijeme rozpuštěným máslem. Pečeme odkryté po dobu 20 minut.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. V malé pánvi na másle opražíme mandle až lehce zhnědnou. Přilijeme bílé víno a přidáme petrželku. Přivedeme k varu a vytvořenou omáčkou zalijeme pstruhy. Pečeme v troubě dalších 5 minut.

5. Pstruhy podáváme s na másle opečenými brambory nebo křupavou bagetkou.

Množství: pro 4 – 6 osoby
Doba prípravy: 40 min

Dobrou chut!

Foto: jwrecipes.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

27.11.2012 1:00
Více o tématu: pstruh

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist