Recepty: Pečený pstruh s mandlemi

Rozhodujete-li se mezi rybami, volíte lososa? Možná je na čase vyzkoušet také něco jiného. Ryby se řadí mezi dietní masa, protože v sobě nemají tolik tuku, a když, tak je tělu prospěšný. Chtěli bychom jen upřesnit jednu věc – ryba, která se topí v moři rozpuštěného másla se jen těžko dá považovat za dietní 🙂

INGREDIENCE:

4 pstruzi
2 citrony nakrájené na tenké plátky
125 g másla, rozpuštěného
60g strouhaných mandlí
90ml suchého bílého vína,
čerstvé petrželka, jemně nasekaná
sůl
pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Vykuchané pstruhy pečlivě omyjeme a důkladně osušíme. Zevně i uvnitř dobře osolíme a trochu opepříme.

2. Předehřejeme troubu na 200 ° C.

3. Ryby vyskládáme na plech, na povrchu pstruhy diagonálně nařízneme a naplníme citronem a zalijeme rozpuštěným máslem. Pečeme odkryté po dobu 20 minut.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. V malé pánvi na másle opražíme mandle až lehce zhnědnou. Přilijeme bílé víno a přidáme petrželku. Přivedeme k varu a vytvořenou omáčkou zalijeme pstruhy. Pečeme v troubě dalších 5 minut.

5. Pstruhy podáváme s na másle opečenými brambory nebo křupavou bagetkou.

Množství: pro 4 – 6 osoby
Doba prípravy: 40 min

Dobrou chut!

Foto: jwrecipes.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

27.11.2012 1:00
Více o tématu: máslomasopstruhreceptryby

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist