Recepty: Pečený čaj

Až se zima zeptá, co jste dělali v létě, odpovíte, že jste nezaháleli a připravili si na chladné podzimní dny lahodný pečený čaj. Recept na něj vám dnes přinášíme.

peceny-caj-1100x618.jpg Zdroj: FTV Prima

Stále ještě se to může zdát někomu příliš brzy, ale už je opravdu čas pomýšlet na zimu a na dostatečné zásoby vitaminů. Pokud máte jakékoliv ovocné přebytky ze zahrady, využijte je na přípravu lahodného pečeného čaje, jehož vůně vás v zimě přenese zpět do léta. V oblíbeném pořadu Receptář prima nápadů na Primě se Petra Marková podělila o recept.

Co budete potřebovat na pečený čaj:

  • 500 g citrusových plodů (pomeranče, citrony)
  • 300 g jablek
  • 200 g jakéhokoliv dalšího ovoce
  • 500 g cukru
  • badyán, skořice, hřebíček

Postup:

Citrusové plody i jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vše nasypeme na pekáč, přidáme jakékoliv další ovoce máme k dispozici tak, abychom měli celkem 1 kg čerstvého ovoce. Drobné ovoce nekrájíme. Třešně případně vypeckujeme. Rovnoměrně rozprostřeme ovoce po celé ploše pekáče. Zasypeme cukrem, přidáme koření a důkladně promícháme. Pekáč s ovocem vložíme do trouby a 40 minut pečeme na 200 stupňů. Vždy po deseti minutách zkontrolujeme, aby se ovoce nepřipálilo.
Upečené ovoce přendáme do čistých zavařovacích sklenic a zavíčkujeme. Aby pečený čaj vydržel opravdu dlouho a nekazil se, krátce ho zavaříme v zavařovacím hrnci.

text: Redakce ve spolupráci s FTV Prima, foto: FTV Prima

23.8.2022 12:00 | autor: redakce ve spolupráci s FTV Prima

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist