Recepty: Okurkovo-melounové gazpacho

Vyzkoušejte recept na okurkovo-melounové gazpacho. Polévka se podává chlazená a do horkých letních dní bude příjemným osvěžením. Nezapomeňte nám pak do komentářů napsat, jak vám chutnalo.

gazpacho-1100x618.png Zdroj: Pavel Berky

SUROVINY:

  • 1 ks salátové okurky
  • 150 g čerstvých špenátových listů
  • 30 g čerstvého koriandru
  • ½ žlutého melounu
  • 1 ks limetky
  • 1 ks chilli papričky
  • olivový olej
  • redukce z balzamikového octa
  • sůl
  • pepř

POSTUP:

  •  Okurku a meloun oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
  • Do blenderu dejte okurku, meloun, špenát a koriandr. Přidejte sůl, čerstvě namletý pepř a chilli papričku. Vše rozmixujte do hladké krémové konzistence.
  • Hotovou polévku ještě propasírujte přes cedník. Nakonec dochuťte čerstvě vymačkanou limetkovou šťávou a případně ještě dosolte.
  • Gazpacho pokapejte dobrým olivovým olejem a redukcí z balzamikového octa. Tuto polévku si nejlépe vychutnáte, když je pořádně vychlazená, proto můžete do talíře přihodit i kostku ledu, která bude polévku stále průběžně ochlazovat.

Doba přípravy: 20 minut

Náročnost: 1

Počet porcí: 4

Veganské jídlo

foto a recept zdroj: Pavel Berky

2.8.2022 12:00 | autor: Pavel Berky
Více o tématu: gazpachomelounokurkarecepty

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist