Recepty: Nepečený jahodový dort

Dorty, které jsou plné ovoce a jiných dobrot a nemusí se péct, ocení jistě hlavně ti z vás, kteří s prvními prázdninovými dny odjeli na chaty, chalupy nebo k vodě do karavanu. Ale i my ostatní si nepečený dort můžeme vychutnat třeba s šálkem ledové kávičky 🙂

INGREDIENCE:

2 kg čerstvých jahod
3krát 1/4 šálku smetany ke šlehání
1/3 šálku moučkového cukru
1 lžička vanilkového cukru
1/2 lžičky růžové vody (volitelně)
4 balení sušenek Club (nebo 24 až 28 kousků klasických máslových Bebe sušenek, popřípadě vyberte jiné máslové sušenky)
60g tmavé čokolády, jemně nasekané

Dorty – inspirativní fotogalerie

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Jahody opláchněte ve vodě. Vyjměte několik nejlépe vypadajících jahod a dejte si je stranou pro ozdobu. Zbytek jahod nakrájejte na tenké plátky.

2. S pomocí ručního mixéru nebo ručně našlehejte smetanu do tuha. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a růžovou vodu (pokud používáte) a vše řádně smíchejte.

3. Lžíci našlehané šlehačky rozetřeme na dno 20×33 cm pekáče nebo talíře podobné velikosti. Šlehačku si rozdělíme na tři díly. Dno pekáče se šlehačkou pokryjte asi 6ti sušenkami. Na sušenky rozetřeme šlehačku a pokryjeme první vrstvou jahod. Opakujte třikrát, dokud nebudete mít čtyři vrstvy sušenek. (máte-li kulaté sušenky, zvolte kulatou misku nebo talíř)

Inspirativní fotogalerie narozeninových dortů

4. Na povrch rozetřeme poslední zbytek šlehačky a ozdobíme zbytkem jahod.

5. Dort posypeme 20ti gramy nadrobno nakrájené tmavé čokolády. Zbytek čokolády rozehřejeme a nakonec koláč čokoládou polejeme (čkoládu můžete i nastrouhat a pak použít čokoládovou polevu)

6. Dort necháme v ledničce vychladnout na nejméně čtyři hodiny, dokud sušenky nezměknou. Povrch dortu můžete ještě přiozdobit malinami.

Množství: pro 8-12 osob
Doba přípravy: 20 min

Dobrou chut!

Další recepty

Foto: thekitchn.com

4.7.2012 1:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist