Domů > Recepty > Recepty: Nepečený jahodový dort
Recepty: Nepečený jahodový dort
Dorty, které jsou plné ovoce a jiných dobrot a nemusí se péct, ocení jistě hlavně ti z vás, kteří s prvními prázdninovými dny odjeli na chaty, chalupy nebo k vodě do karavanu. Ale i my ostatní si nepečený dort můžeme vychutnat třeba s šálkem ledové kávičky 🙂
INGREDIENCE:
2 kg čerstvých jahod
3krát 1/4 šálku smetany ke šlehání
1/3 šálku moučkového cukru
1 lžička vanilkového cukru
1/2 lžičky růžové vody (volitelně)
4 balení sušenek Club (nebo 24 až 28 kousků klasických máslových Bebe sušenek, popřípadě vyberte jiné máslové sušenky)
60g tmavé čokolády, jemně nasekané
Dorty – inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Jahody opláchněte ve vodě. Vyjměte několik nejlépe vypadajících jahod a dejte si je stranou pro ozdobu. Zbytek jahod nakrájejte na tenké plátky.
2. S pomocí ručního mixéru nebo ručně našlehejte smetanu do tuha. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a růžovou vodu (pokud používáte) a vše řádně smíchejte.
3. Lžíci našlehané šlehačky rozetřeme na dno 20×33 cm pekáče nebo talíře podobné velikosti. Šlehačku si rozdělíme na tři díly. Dno pekáče se šlehačkou pokryjte asi 6ti sušenkami. Na sušenky rozetřeme šlehačku a pokryjeme první vrstvou jahod. Opakujte třikrát, dokud nebudete mít čtyři vrstvy sušenek. (máte-li kulaté sušenky, zvolte kulatou misku nebo talíř)
Inspirativní fotogalerie narozeninových dortů
4. Na povrch rozetřeme poslední zbytek šlehačky a ozdobíme zbytkem jahod.
5. Dort posypeme 20ti gramy nadrobno nakrájené tmavé čokolády. Zbytek čokolády rozehřejeme a nakonec koláč čokoládou polejeme (čkoládu můžete i nastrouhat a pak použít čokoládovou polevu)
6. Dort necháme v ledničce vychladnout na nejméně čtyři hodiny, dokud sušenky nezměknou. Povrch dortu můžete ještě přiozdobit malinami.
Množství: pro 8-12 osob
Doba přípravy: 20 min
Dobrou chut!
Další recepty
Foto: thekitchn.com