Recepty: Milánské risotto

Risotto s vůní Itálie bude jistě chutnat celé vaší rodině i v horkých letních dnech.

INGREDIENCE:

1 malá cibule
50g hovězího morku
50g másla 
300g rýže na rizoto
250ml suchého bílého vína
1l vývaru
šafrán
50g nastrouhaného parmazánu
sůl, pepř

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, morek pokrájený na kostičky a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme rýži a za stálého míchání ji osmahneme. Zalijeme vínem a za stálého míchání necháme vstřebat.

2. Jakmile se víno odpaří, přilijeme za stálého míchání sběračkou vroucí vývar. Když se vstřebá, přilijeme další a takto pokračujeme. Vaříme dokud není risotto krémovité.

3. Šafrán necháme částečně rozpustit v troše horké vody a přidáme do rizota pár minut před dokončením. Osolíme a opepříme a vmícháme parmazán. Necháme pár minut přikryté dojít.

Doba přípravy: 30 minut

Přejeme vám dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

7.8.2011 9:09

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist