INGREDIENCE:
500 g vepřového bůčku
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce medu
1 lžíce polotučné hořčice
3 stroužky česneku
2 lžičky pepře
sůl
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Kůži nařízneme tak, aby vznikly kostičky, a bůček ze všech stran nasolíme.
2. V malé misce našleháme med s olivovým olejem do hladké směsi. Přidáme hořčici a sůl.
3. Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Maso polijeme ze všech stran medovou marinádou. Nahoru naskládáme plátky česneku a maso ješte posypeme drceným pepřem.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
4. Takto naložené maso vložíme do lednice a necháme na pár hodin odležet.
5. Potom maso dáme péct v pekáči s poklicí. Pečeme i s marinádou a lehce podlijeme vodou.
6. Když je maso měkké, poklici odklopíme a necháme kůrčičku zezlátnout.
7. Nakrájené maso podáváme teplé, nakrájené na plátky.
Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 60 min
Dobrou chut!
Foto: justonecookbook.com