Recepty: Marinovaný bůček na medu

Ano, čtete dobře:-) Nemyslíme žádné lehké dietní masíčko, tentokrát zapomeňte na kalorické tabulky a výživové poradce hrozící vám prstem. Jednou za čas si přeci můžete dopřát. A i bůček můžete zvolit trochu libovější, abyste neměli až tak špatné svědomí 🙂

INGREDIENCE:

500 g vepřového bůčku
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce medu
1 lžíce polotučné hořčice
3 stroužky česneku
2 lžičky pepře
sůl

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Kůži nařízneme tak, aby vznikly kostičky, a bůček ze všech stran nasolíme.

2. V malé misce našleháme med s olivovým olejem do hladké směsi. Přidáme hořčici a sůl.

3. Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Maso polijeme ze všech stran medovou marinádou. Nahoru naskládáme plátky česneku a maso ješte posypeme drceným pepřem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Takto naložené maso vložíme do lednice a necháme na pár hodin odležet.

5. Potom maso dáme péct v pekáči s poklicí. Pečeme i s marinádou a lehce podlijeme vodou.

6. Když je maso měkké, poklici odklopíme a necháme kůrčičku zezlátnout.

7. Nakrájené maso podáváme teplé, nakrájené na plátky. 

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chut!

Foto: justonecookbook.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

30.10.2012 1:31

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist