Recepty: Mandlové rohlíčky s růžovou vodou

Pokud hledáte inspiraci na vánoční cukroví, zkuste mandlové rohlíčky s růžovou vodou. Růžová voda je dochucovadlo z Persie, které se vyrábí destilací okvětních lístků růží. Dá se na internetu nebo v prodejnách s kořením a dochucovadly ze světa.

INGREDIENCE:

Rozpuštěné máslo, na vymazání plechů
180g měkkého másla
125g (3/4 šálku) moučkový cukr
100g mandlové moučky
115g (3/4 šálku) hladké mouky
45g (1/4 šálku) rýžové mouky
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1 lžíce růžové vody
125g (3/4 šálku) moučkového cukru, na obalení

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Předehřejeme troubu na 160 ° C. Vymažeme 2 pekáče  rozpuštěným máslem. Pomocí elektrického šlehače v míse smícháme společně máslo a moučkový cukr, dokud se neutvoří máslový krém. Přidáme mandlovou moučku, hladkou a rýžovou mouku a mletý hřebíček, vše dobře promícháme.

2. Pomocí rukou těsto zpracujeme. Z těsta vytvarujeme rohlíčky ve tvaru měsíčků a rozprostřeme na vymazaný plech (měsíčky rozmístíme měsíčky asi 3cm od sebe).

3. Pečeme v předehřáté troubě po dobu 25 minut do zlatova.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Po upečení jemně potřeme rohlíčky s růžovou vodou a nechame 30 minut vychladnout.

5. Na závěr rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.

Doba přípravy: 40 min

Dobrou chuť!

Foto: taste.com.au

11.12.2013 10:59

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist