Recepty: Mandlové rohlíčky s růžovou vodou

Pokud hledáte inspiraci na vánoční cukroví, zkuste mandlové rohlíčky s růžovou vodou. Růžová voda je dochucovadlo z Persie, které se vyrábí destilací okvětních lístků růží. Dá se na internetu nebo v prodejnách s kořením a dochucovadly ze světa.

129948-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

Rozpuštěné máslo, na vymazání plechů
180g měkkého másla
125g (3/4 šálku) moučkový cukr
100g mandlové moučky
115g (3/4 šálku) hladké mouky
45g (1/4 šálku) rýžové mouky
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1 lžíce růžové vody
125g (3/4 šálku) moučkového cukru, na obalení

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Předehřejeme troubu na 160 ° C. Vymažeme 2 pekáče  rozpuštěným máslem. Pomocí elektrického šlehače v míse smícháme společně máslo a moučkový cukr, dokud se neutvoří máslový krém. Přidáme mandlovou moučku, hladkou a rýžovou mouku a mletý hřebíček, vše dobře promícháme.

2. Pomocí rukou těsto zpracujeme. Z těsta vytvarujeme rohlíčky ve tvaru měsíčků a rozprostřeme na vymazaný plech (měsíčky rozmístíme měsíčky asi 3cm od sebe).

3. Pečeme v předehřáté troubě po dobu 25 minut do zlatova.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Po upečení jemně potřeme rohlíčky s růžovou vodou a nechame 30 minut vychladnout.

5. Na závěr rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.

Doba přípravy: 40 min

Dobrou chuť!

Foto: taste.com.au

11.12.2013 10:59

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist