Recepty: Lososové karbanátky

Chcete-li vyzkoušet rybu na jiný způsob než na grilu, připravte si naše lososové karbanátky. Podáváme je podle oblíbenosti se smetanovými dipy, čerstvou zeleninou nebo s bramborami připravenými na nejrůznější způsoby.

INGREDIENCE:

220g filé z lososa
2 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
1 cibule, nakrájená najemno
1 vejce
strouhanka
máslo na smažení
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
pažitka 

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Oloupeme a uvaříme brambory doměkka.

2. Filé z lososa dáme na pánev a podlejeme vroucí vodou a zvolna vaříme asi 6 minut.

3. Uvařené brambory scedíme a rozmačkáme na kaši. Přidáme rozdrcené filé z lososa na menší kousky, pažitku, sůl a pepř. Směs promícháme.

4. V misce si připravíme rozšlehané vejce, do kterého přidáme najemno nakrájenou cibuli. Ze směsi vytvoříme karbanátky a obalíme je v rozšlehaném vejci s cibulí a nakonec ve strouhance.

5. Karbanátky necháme na 30 minut vychladit v ledničce.

6. Na pánvi rozehřejeme máslo a karbanátky osmažíme do zlatohnědé barvy.

 

Množství: pro 2-3 osoby
Doba přípravy: 60 min

 

Dobrou chut!

Další recepty

Foto: nandos.com.au

Dorty – inspirativní fotogalerie

12.7.2012 12:50

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist