Recepty: Losos s chřestem grilovaný v alobalu

Máte chuť na něco lehkého k obědu? Zkuste náš úplně jednoduchý recept na grilovaného lososa, který můžete doplnit o zeleninový salátek vlastního výběru.

INGREDIENCE:

450 g chřestu
2 filety z lososa
2 stroužky česneku, jemně nasekané
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamového nebo olivového oleje
3 lžíce hnědého cukru
½ lžičky sezamových semínek

Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Rozehřejeme si troubu s grilem.

2. Chřest rozdělíme na dvě půlky a rozprostřeme doprostřed alobalu. Každou porci lososa pokládáme doprostřed na chřest. Posypeme česnekem, pokapeme sójovou omáčkou, sezamovým olejem a posypeme hnědým cukrem.

3. Každý špalík lososa důkladně zabalíme do alobalu, ale dáváme pozor, abychom alobal neroztrhli.

4. Lososy v alobalu vložíme na rozehřátý gril. Z jedné strany grilujeme asi 5 – 7 minut, z druhé stejnou dobu. Lososa necháme chvíli vychladnout před otevřením alobalu.

5. Lososa s chřestem ozdobíme sezamovými semínky a servírujeme přímo v alobalu. Můžeme k němu podávat pečivo nebo brambory z grilu.

Množství: pro 2 osoby
Doba přípravy: 20 min

Dobrou chuť!

Foto: coupons.com

20.5.2014 12:47

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist