Recepty: Losos s chřestem grilovaný v alobalu

Máte chuť na něco lehkého k obědu? Zkuste náš úplně jednoduchý recept na grilovaného lososa, který můžete doplnit o zeleninový salátek vlastního výběru.

129533-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

450 g chřestu
2 filety z lososa
2 stroužky česneku, jemně nasekané
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamového nebo olivového oleje
3 lžíce hnědého cukru
½ lžičky sezamových semínek

Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Rozehřejeme si troubu s grilem.

2. Chřest rozdělíme na dvě půlky a rozprostřeme doprostřed alobalu. Každou porci lososa pokládáme doprostřed na chřest. Posypeme česnekem, pokapeme sójovou omáčkou, sezamovým olejem a posypeme hnědým cukrem.

3. Každý špalík lososa důkladně zabalíme do alobalu, ale dáváme pozor, abychom alobal neroztrhli.

4. Lososy v alobalu vložíme na rozehřátý gril. Z jedné strany grilujeme asi 5 – 7 minut, z druhé stejnou dobu. Lososa necháme chvíli vychladnout před otevřením alobalu.

5. Lososa s chřestem ozdobíme sezamovými semínky a servírujeme přímo v alobalu. Můžeme k němu podávat pečivo nebo brambory z grilu.

Množství: pro 2 osoby
Doba přípravy: 20 min

Dobrou chuť!

Foto: coupons.com

20.5.2014 12:47

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist